Mennyire tehet keresztbe a magyaroknak az osztrák FPÖ?
Bécs liberálisabb, de az osztrák vidék nagyon erősen nacionalista és konzervatív. A múltkori köztársasági elnök választáson is csalással választottak meg liberálist, nacionalista FPÖ-s helyett, amit most újra is fognak szavazni és az FPÖ fog nyerni ezen is, és 1 év múlva a rendes választásokon is. Akik nem csak az illegális bevándorlókat, de a Kelet-Európaiakat is szintúgy kirekesztő politikával sújtanák.
Azt ígérik teljesen át fogják szabni a segélyrendszert, a munkavállalást korlátoznák, az egyetemi rendszert is stb. Állítólag nem lehetne többet ingázni Magyarországról olcsó munkaerőnek, csak akkor vállalhatsz egyáltalán munkát majd Ausztriában, ha van bejelentett osztrák lakcímed, stb.
Én 1,5 év múlva Bécsbe szeretnék majd kimenni mérnök informatika MSC-re, amikor itt végeztem a BSC-vel.
Szerintetek az 1 év múlva megválasztásra kerülő FPÖ keresztbe tehet nekem? Ki kell néznem ebben az esetben egy másik országot is, ahová mehetnék továbbtanulni?
Nehez ezt elore latni. Ausztria amig az eu tagja nem korlatozhatja az eu allampolgarok vandorlasat, munkavallalasat. Viszont az oktatast korlatozhatja.
Annyi pszichiatria szokeveny kerul mostanaban hatalomra hogy nehez elore latni barmit is.
Az osztrák nacionalisták és a nacionalista párt jelenleg kb. puszilja a magyarokat a határzár miatt. (meg úgy kb. egész európában a nacionalista többségű területeken) Lehet hogy a médián nem ez jön át, de különböző nemzetközi weboldalakon/fórumokon, ahol a hétköznapi emberek is hozzászólhatnak, nekem teljesen ez jön le.
Ha pedig valami oknál fogva komolyan korlátozni akarja ezeket a dolgokat, akkor csak úgy tehetné meg, ha kilép az EU-ból. De ha ki is lépne, akkor fix hogy olyan szerződésekbe fogják belekényszeríteni, amik garantálják a szabad nép és munkaerő vándorlást. (pl.: Svájc és Norvégia)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!