Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mennyire tehet keresztbe a...

Mennyire tehet keresztbe a magyaroknak az osztrák FPÖ?

Figyelt kérdés

Bécs liberálisabb, de az osztrák vidék nagyon erősen nacionalista és konzervatív. A múltkori köztársasági elnök választáson is csalással választottak meg liberálist, nacionalista FPÖ-s helyett, amit most újra is fognak szavazni és az FPÖ fog nyerni ezen is, és 1 év múlva a rendes választásokon is. Akik nem csak az illegális bevándorlókat, de a Kelet-Európaiakat is szintúgy kirekesztő politikával sújtanák.

Azt ígérik teljesen át fogják szabni a segélyrendszert, a munkavállalást korlátoznák, az egyetemi rendszert is stb. Állítólag nem lehetne többet ingázni Magyarországról olcsó munkaerőnek, csak akkor vállalhatsz egyáltalán munkát majd Ausztriában, ha van bejelentett osztrák lakcímed, stb.

Én 1,5 év múlva Bécsbe szeretnék majd kimenni mérnök informatika MSC-re, amikor itt végeztem a BSC-vel.

Szerintetek az 1 év múlva megválasztásra kerülő FPÖ keresztbe tehet nekem? Ki kell néznem ebben az esetben egy másik országot is, ahová mehetnék továbbtanulni?

2016. aug. 31. 14:24
 1/8 anonim ***** válasza:

Nehez ezt elore latni. Ausztria amig az eu tagja nem korlatozhatja az eu allampolgarok vandorlasat, munkavallalasat. Viszont az oktatast korlatozhatja.

Annyi pszichiatria szokeveny kerul mostanaban hatalomra hogy nehez elore latni barmit is.

2016. aug. 31. 14:46
 2/8 anonim ***** válasza:

Az osztrák nacionalisták és a nacionalista párt jelenleg kb. puszilja a magyarokat a határzár miatt. (meg úgy kb. egész európában a nacionalista többségű területeken) Lehet hogy a médián nem ez jön át, de különböző nemzetközi weboldalakon/fórumokon, ahol a hétköznapi emberek is hozzászólhatnak, nekem teljesen ez jön le.

Ha pedig valami oknál fogva komolyan korlátozni akarja ezeket a dolgokat, akkor csak úgy tehetné meg, ha kilép az EU-ból. De ha ki is lépne, akkor fix hogy olyan szerződésekbe fogják belekényszeríteni, amik garantálják a szabad nép és munkaerő vándorlást. (pl.: Svájc és Norvégia)

2016. aug. 31. 15:19
 3/8 partizana ***** válasza:
Nem velünk lesz a legnagyobb bajuk, nem hiszem, hogy minket negatív bánás módban részesítenének.
2016. aug. 31. 15:45
 4/8 A kérdező kommentje:
De igen, nagyon erősen kampányolnak a magyarok ellen. Hogy a magyarok csak elviszik onnan a tőkét, és nem ott költik el, és hogy ennek véget fognak vetni. Ez is benne van a kampányukban elég rendesen, és bizony kapnak is rá az osztrákok, mint hal a kukorica tápra. Egyre nagyobb a magyarok lenézése és kirekesztése már most.
2016. aug. 31. 16:16
 5/8 anonim ***** válasza:
Szerintem az fpö fidesz-, és ettől fogva magyarbarát párt. Viszont következetesnek kell lenniük, így nem lesz kivételezés a magyarokkal sem. De... Valószínűleg hiába nyernek rendes választást, kormányt nem tudnak majd alakítani, így csak második erő lesznek, így nem fognak megtörténni a dolgok, amiket akarnak, azaz nincs alapja az aggodalmadnak.
2016. aug. 31. 16:35
 6/8 anonim ***** válasza:
Szerintem menj nyugodtan Bécsben, nem ezen fog múlni, Bécs eleve egy világváros ott már nem is számítana, hogy te magyar vagy, hisz nagyon sokan élnek kint magyarok.
2016. aug. 31. 17:27
 7/8 partizana ***** válasza:
Hangzatos, kirekesztő kampánnyal sok embert meglehet fogni, de ezt ma rövid időn belül nem tudná kivitelezni Ausztria.
2016. aug. 31. 17:34
 8/8 A kérdező kommentje:
Félek, hogy pont most tudnák a legjobban kivitelezni, mivel most iszonyú magas ott a munkanélküliség már. Igaz, képzetlen munkaerőből van ott is sok, nem a mérnökökből, viszont a mérnökök azok nem is cigánykodnak ott a határ mellett, hanem rendesen ott laknak Ausztriában. Szóval lehet engem nem érintene annyira ez az FPÖ szarság, csak a határ menti magyarok szívnák meg...
2016. aug. 31. 18:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!