Hogyhogy az MSZP még mindig ilyen jól szerepelt a választásokon? Szerintetek fel fog még kapaszkodni vagy végleg eltűnik a politikai süllyesztőben?
"900.000-ből 890.000-t megvásároltak"
Mivel te szerencsétlen!
A nagyrésze kihalófélben van.
Nekik már csak lejtő van, ebben a formában.
Ahoz hogy valahová jussanak, komolyan átkellene alakúlni.
A baj hogy ha a kígyó levedlik, még kígyó marad.
Azért mert egyedül ők "képviselik" a baloldalt. Persze ott az lmp is, dehát az még elég kicsi. Szóval a baloldal nem maradhat párt nélkül, a baloldaliaknak nem nagyon volt választása több baloldali párt közül. Én ezzel tudom magyarázni a 20%-ot. Ugyebár a sokan a régi mszpsekből a Jobbikra szavaztak, és mégtöbben Fideszre, volt egy kevés aki LMP. Na most ha ezeket az áttérők számát levonjuk abból a számból amit az mszp elért négy évvel ezelőtt, akkor kb szerintem ki is jön ez a 20%. Tehát én az alternatíva hiányával tudom indokolni. Ha lett volna alternatíva akkor viszont az MSZP és a Fidesz is kevesebbet ért volna el. Talán a Jobbik is valamelyest, de nem biztos, hiszen akkor a fidesz kétharmad esélye sokkal kisebb lett volna. Márpedig szerintem sokan azért szavaztak a Fideszre mert a gyökeres változás lehetőségét épp a kétharmadban látták. És mivel ez utóbbi esetben a kétharmad távoli cél lett volna, valószínnek tartom hogy az ilyen szavazók inkább a Jobbikra voksoltak volna.
Véleményem szerint hamarosan egy új baloldali párt fog megjelenni, és az mszp süllyesztőbe kerül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!