Egyre több hentesbolt, és sertésvágóhíd eladó, vagy bezár, tudatosan döntik be a sertéshúsipart, hogy el lehessen arabosítani a térséget? Vagy csak én látom így?
Ahhoz, hogy tényleg midnen lehetőséget kizárjanak a csalásra, kb a hústermékeket is húgy kellene árulni mint a sorsjegyeket.
De ez kivitelezhetetlen, mégis hogy csinálnátok meg?
Hologramcimke lenne a kolbászokon? Meg minden kiló húson mint a pénzeken?
Akkor a legolcsóbb kolbász kilója 6000 forint lenne kb.
Egy kiló sertéshús meg kb 3000 ft.
"Lehet az év 365 napján 2x megbukik, de a többin meg hülyére csalja magát, mert csak fele annyiról kér számlát mint amennyi egyébként van, és nem üti, vagy alulüti a kasszát. "
Ha kétszer megbukik, akkor szerintem vissza is vonják az adószámát. De az igazi ÁFA-csalás nem ez, hanem amikor nem fizeted be, csak visszaigényeled a 27%-ot. 5%-nál ugyanezt kevésbé éri meg, alig jut a megfelelő kenésekre.
Kérdező! #12 reagálásodra.
Nos valóban egyre kevesebben vesznek minőségi húst, mert nem tudják megfizetni. Akkor se, ha ez az egészségük rovására megy, és ezt tudják is. De ebből nem az következik, hogy tegyük tönkre a minőségi terméket pusztán azért, hogy olcsó legyen.
A csalások és egyéb huncutságok ellen nem az ellenőrzés fokozása a megfelelő módszer. Ma kitalálsz egy új ellenőrzési formát, holnap kitalálják, hogy kell elcsalni. Holnapután te következel, aztán megint a csalás. miközben mind a kettőnek egyre többe kerül, és idejét ostoba dolgokra fecsérli. A megfelelő megoldás az, ha olyan a közeg, hogy nem szükséges csalni, megvan a tisztes nyereséged, és az árudat meg tudják fizetni. Ez nem különösebben nehéz egy jól felépített gazdaságban. Ha pedig ez egy rosszul felépített gazdaság, ezért kell csalni, akkor a hibát ott keresd, ahol van. Takarítsd el a rossz rendszer felépítőjét, tegyél a helyébe hozzáértőt és azt ellenőrizd, az érdekedben cselekszik-e. Te, a NÉP! És akkor rendben lesz minden. Ha nem ezt teszed, akkor pótcselekszel, eredménytelenül, bármilyen zseniális vagy.
# 25
A rossz rendszer felépítőjét nem igazán tudod eltakarítani, mivel nem egy, de mégcsak nem is két emberen múlik ez az egész.
Olyan ez mint egy ócska gép amiben van vagy 500 fogaskerék de abból mondjuk százra rendszeresen rá kell segíteni hogy ne roppanjon össze aztán még így is....
A mai költségek, adók mellett szerintem minden EGYSZEMÉLYES vállalkozás legyen kft vagy ev minimum átlag 5.000 forinttal számolhat naponta.
Azaz ha valamilyen terméken van 500 forint hasznod, de nem adtál el belőle minimum 10 darabot akkor aznap még ingyen se dolgoztál, sőt buktad a napot.
A húsra ha 300-400 forintot rá birsz tenni KILÓNKÉNT akkor már überkirály vagy.
Magyarul az első tizenöt húsz vásárlód, még csak annyit hozott amennyiért érdemes volt feltolnod a redőnyt, és lényegében ez elvitt egy délelőttöt.
És mégegyszer kiemelném, hogy EGYSZEMÉLYES cég esetéről van szó.
#27 es válaszomat még kiegészíteném a vásárlási szokásokkal, hogy ugye a hét napjain nem egyformán vásárolnak.
A hűtőd, rezsid, adód tb-d stb meg minden napra ketyeg kb mindennap 5000 ft átlagban.
Veszteséget, selejtet, leeső darabot sem kalkuláltam még.
Akkor ez egy hónapban 150.000 minusz belépőszinten, (veszteségkalkuláció nélkül) amit próbálj kihozni a 300-400 forintos haszonkulcsból...
De ha megnézzük az egész kereskedelmi, feldolgozói láncot szinte senki sem hibáztatható...
Az átlag 300 ft os felvásárlási áron sírnak a termelők.
A vágóhíd az élő állat 30% át kidobja, mert mit kezdjen vele.
A nagyker rá tud tenni magának szintén valami 200-300 forintot, szerintem többet nem.
És akkor elérkeztünk a kiskereskedőhöz, akinek meg a felső árplafonját megszabja a multi..
A láncban mindenki fizet egy minimum költséget adót rezsit legyen ismét ez az 5.000 forint per nap.
Akkor mennyit keres az állam?
Csak ezen, ha minden "kézfogásnál" fizetni kell naponta ha eladsz, ha nem!
Van még kérdés, miért csalnak áfát?
A csikre egy teljesen más téma, mert a mai kereskedelemben kapható csirkéket 3-4 hét alatt felfújják tápoldattal és a végén kapnak csak max takarmányt a vágás előtti héten.
Emiatt sem képes rendesen kifejlődni még a zúzája sem (falun vágott csirkéével tessék összehasonlítani a boltit), csak a húshozamú testrészei, mell comb.
Ha 5-6 hét után sem vágnák le az állatot, elpusztulna, mert szétrobbanna a melle, vagy fel sem tudna kelni a földről a többletsúly miatt.
Egy sertést viszont nem tudsz felpumpálni vágósúlyra egy hónap alatt. Bár szerintem már keresik a megoldást erre is..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!