Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mire költhettek több mint 280...

Mire költhettek több mint 280 millio Ft-ot egyetlen emberre tavaly?

Figyelt kérdés

Most mondta az Rtl híradó, hogy egyébként szinte mindenki minimálbérre van bejelentve, de mégis havonta elég sokat költ az emberekre a egészségbiztosítás és hogy tavaly a rekord 250 millió Ft-ot költöttek egy ember gyógykezelésére. Én nem értem, mi kerülhetett ilyen sokba?

Megjegyzem ez egyfajta válasz, azoknak akik nem akarnak adót fizetni és még fiatalon 40 alatt orvosnál sem voltak, hogy várják csak ki a végét. Lehet idősen több gyerekkel maga mögött százmilliókat fognak rá költeni.

2016. aug. 28. 18:35
 1/4 Koplárovics Béci ***** válasza:
97%
Nem hiszem, hogy csak idős ember lehet az, akire 280 millát költöttek. Lehet, hogy csak volt egy durva balesete, akár önhibáján kívül is (pl elüti egy állat autós a buszmegállóban). És a műtét, kezelések, gyógyszerek simán kerülhetnek százmilliós nagyságrendbe.
2016. aug. 28. 19:31
 2/4 anonim ***** válasza:
26%

10 éve nem voltam beteg, évente 0.3-ször elmegyek a háziorvoshoz.

Tőlem is vonják a tb-t.

2016. aug. 28. 20:25
 3/4 A kérdező kommentje:
2-es, ez nem érv. Még kerülhetsz korházba krónikus betegség miatt. Hosszan vizsgálhatnak cukorbetegséget vagy rákot, ami ma a leggyakoribb nyavaja, de 280 millát nem tudom mire tudtak elszúrni ráadásul 1 éven belül ? :O
2016. szept. 1. 17:54
 4/4 anonim ***** válasza:
100%

Az RTL-nél az a fontos , hogy csupán félinformációval lássanak el : sztem nekik kellett volna arról is felvilágosítani a nézőket, hogy konkrétan milyen "kezelés" díja volt az , aminek kifizetésétől mentesült az az ember.

Valami durva műtét, azonnali életmentés, aminek a költségét pl. megdobhatta az is , hogy külföldre kellett vinni emiatt....és millió dolog kombinációja adhat egy ilyen összeget.

El sem hiszed talán, milyen brutális összegek kifizetésétől mentesülnek a magyar társadalombiztosítottak. Ellenben azt nem hírdetik, hogy pl. az RTL által sztárolt nagy büdös Amerikában kb. 4 millió embernek egyáltalán semmilyen társadalombiztosítása nincs.

Egy ragtapaszt vagy egy pohár vizet nem kaphatnak térítésmentesen, nemhogy kórházi alapellátást.

Életek, családok mennek tönkre, mikor megkapják a számlát arról, hogy meggyógyították.

[link]

Az más , hogy a "híreiken" keresztül az "egészségesek" csak olyan hangnemben értesülhetnek ,

mintha az általuk ismertetett adat valami extrém dolog lenne. Sajnos, nem így van.

Onnan kezdve, hogy leadtuk a TB-kártyát a háziorvosnál és néha eljárunk egy vérnyomás-mérésért , beutalóért , receptért, egészen a több milliós műtétekig minden kiadással jár. Ha erről a magyar TB-ellátott nem tud , akkor is.

Jómagam a folyamatos SzTK-ellátástól a 90%-os támogatottság, ami a gyógyszereimen van

( évi kb. 350.000,) az otthoni COPD-gépemen, amit 50%-os TB-támogatással kaptam , az évi,

átlag 15 napi kórházi ellátásomon át ( intenzív ügyelet is) , az évi több MR, röntgen, EEG, EKG. labor....vizsgálaton...meg mittudomén, mi minden még.... sacc/kb évi 2-2.5 milliójába bőven belekerülök a TB-nek.

Mielőtt sokan a szívükhöz kapnának: egy szimpla, egyszerű rokkantnyugdíjas vagyok, volt melós, semmi extrára nem jogosult. Tehát semmi olyanra, amit egy másik rászoruló beteg ne kapna meg, ha hasonló helyzetbe kerülne. Az ágy feletti széfnek, amit anno Horváth Ágnes egészségügyi, vagy milyen minisztertől kaptam, semmi hasznát nem veszem. Csóró vagyok, a velem veszkölődő orvosok, nővérek és bármiféle kórházi kisegítőknek egyetlen piculát sem tudnék fizetni, senkinek csókosa-rokona nem vagyok. Ellenben egy percig nem éreztetik velem, hogy ők mindezt nagyon jól tudják rólam. Ha épp magatehetetlen, kiszolgáltatott vagyok, akkor sem.

Keress olyan hivatalos ártáblázatokat, ahol feltüntetik, hivatalosan mennyibe kerülne egy-egy vizsgálat , labordiagnosztika, dialízis, mandulaműtét..... és bármi , aminek ára érdekel.

Ha utánanézel, mennyit kell fizetni egy olyan embernek , akinek nincsen magyarországi társadalombiztosítása...akkor kb képet kapsz arról az összegről is , amit a TB fizet,

amikor minket lát el. Egy nap kórházi tartózkodás asszem vmi 15-17ezer Ft....

Hogy az általad írt rekord, azt a 250, vagy 280 millió milyen költségeket, kezeléseket takar,

azt az beteg és az RTL klub tudja....csak nekik egyáltalán nem az objektív tájékoztatás a "dolguk".

Talán hasonló médiák netes verzióján bővebben írnak ugyanerről.

Nekik egy ilyen hír ugyanannyi ,mintha a valóvillából értesítenének, vagy arról pletykálnának ,

melyik színésznő válik éppen.

2016. okt. 3. 21:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!