Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért nem lépnek / háborodnak...

Miért nem lépnek / háborodnak fel az emberek, amikor Orbán nyíltan illiberális demokráciáról és munkaalapú társadalomról beszél?

Figyelt kérdés
2016. aug. 28. 16:53
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:

Sokan felháborodtak, sokaknak tetszett.

A politika megosztó dolog.

2016. aug. 28. 18:18
 12/31 anonim ***** válasza:
Szerintem a 72%-osnak, #5, ma 17:26, maximálisan igaza van. Egyébként mondjon mindenki amit akar, de ha a Fidesz meg a Szoci kormányok közt, akiket egyesek úgy hívnak hogy "keresztény konzervatívok" és "balliberáisok" akkor ezt a tudás alapú dolgot, ha csak egy lehelletnyi szinten is, de csak a "balliberális" kezdte el....ha lepontoztok ha nem...
2016. aug. 28. 18:22
 13/31 anonim ***** válasza:

"Nem lesz sikeres az a kormány,amely tudásalapú társadalmat akar?Ezek szerint az lesz sikeres,aki "tudatlan" munkásokat akar,mert azok esetleg kénytelenek itthon boldogulni?"

Nem a tudással van a gond, hanem azzal, hogy hiába termelsz ki milliónyi diplomást/de még szakmájához értő szakmunkást se, ha az az első dolguk, hogy lelépnek az első adandó alkalommal külföldre. Ezen a tendencián a "tudással" nem tudsz változtatni, csak még nagyobb deficitet termelni. Szerintem.

"Csak hiányzik a betöltésükhöz szükséges tudás."

És kikből akarsz "tudót" létrehozni? A rejtett erőforrásokból? Vagy azoknak a magyar fiataloknak a gyerekeiből, akik már nem is az országban születnek meg? És ugyan miért maradnánk itthon a "tudók", ha ugyanazért a munkáért egy országgal nyugatabbra nyolcszoros bért kapnak?

És mindez nem csak a mostani kormány hibája. Ez egy rendkívül komplex probléma, régóta fennáll. A szabad munkaerőpiac hatályba léptetésével (EU csatlakozás) folyamatosan növelni kellett volna az itthoni béreket is, csak hát akkor nem lehetett volna nyerészkedni, mutyizgatni, ugye kedves választott képviselőink...?

Most már késő, a baj megtörtént. Igazából ötletem sincs, hogy hogyan lehetne ebből a szituációból kifarolni. Magyarország halálos beteg és már lélegeztetőgépen van. Egy olyan versenyben szereplünk, ahol azt sem tudjuk merre van a célvonal, vakon tapogatózunk...

Elnézést, ha valakit ezzel megbántottam, de sajnos én így látom!

2016. aug. 28. 19:20
 14/31 anonim ***** válasza:
39%
Francia országban állítólag liberális társadalom van. Hányan is haltak bele mostanában? Ja és a turizmusnak is annyi lesz nemsokára. Párizsban egymillióval kevesebb turista volt idén mint előtte. Hát tényleg marha jó ez a befogadó liberalizmus.
2016. aug. 28. 20:25
 15/31 anonim ***** válasza:
38%
És kérdező ennyire azért ne félj a munkától minden rendes ember dolgozik.
2016. aug. 28. 20:27
 16/31 anonim ***** válasza:
#13:Nézd,ha ez így van,akkor viszont nem a multik ellen,hanem mellett kellene érvelni.Mert,ha "tudás" nélküli munkások maradnak itthon,akkor létszükséglet,hogy minél több "összeszerelő üzem" legyen nálunk,amelyek a képzetlen munkaerőt is alkalmazzák.Igaz,annyiért amennyiért.
2016. aug. 28. 20:48
 17/31 anonim ***** válasza:
#13:Mondjuk,abban egyetértünk,hogy ha a rendszerváltás óta politikai "elitünk" nem csak a mutyizással,nyerészkedéssel törődött volna,előrébb járhatnánk.De azért azt nem gondolnám,hogy a megoldás az oktatás,képzés háttérbe szorítása lenne mondván,nehogy mindenki külföldre menjen. Nem tudom mi a megoldás,de nem ez.
2016. aug. 28. 20:52
 18/31 anonim ***** válasza:

"De azért azt nem gondolnám,hogy a megoldás az oktatás,képzés háttérbe szorítása lenne mondván,nehogy mindenki külföldre menjen."

Én sem ezt mondom, hogy az oktatást szorítsuk háttérbe, csupán arra próbáltam utalni, hogy a jelenlegi helyzetben még a szakmunkások képzése is oda fog vezetni, hogy amit tehetik lepattannak külföldre. Az, hogy munka alapú társadalom helyett még inkább tudás alapú társadalomra összpontosítanánk, csak olaj lenne a tűzre, amiből csak és kizárólag a fejlettebb EU országok profitálnak hosszú távon.

A megoldást sajnos én sem tudom, mert ezzel a politikai elittel (legyen az jobb vagy bal oldal), csak szívás lehet a vége a dolognak. Lett volna jó pár év hosszútávú stratégiát kidolgozni, de fontosabb volt lenyúlni a felzárkóztatási pénzeket, mint az ország jövőjére gondolni. Sajnos egy népnek pontosan olyan vezetői vannak, amilyent megérdemelnek.

Multi/nem multi: a multikkal az a baj, hogy kiszolgáltatják az országot, ugyanis versenyelőnyben van a helyi vállalatokkal szemben (többek között azért, mert nagyobb fizetést tudnak biztosítani a helyi konkurenciánál úgy, hogy még így is bőven megéri nekik). Az eredmény az, hogy a helyi vállalkozások bebuknak és csak és kizárólag a multitól függünk majd.

Az egész EU a pénzről szól és nem a jótékonykodásról. És mi vesztes pozícióban vagyunk.

2016. aug. 28. 21:14
 19/31 anonim ***** válasza:

# 14

Mi az összefüggés a liberalizmussal? A te fejedben valami nagyon félresiklott a témával kapcsolatban.

2016. aug. 28. 21:16
 20/31 anonim ***** válasza:
#18:Hát,igen,csak az a baj,hogy lassan már mindenféle képesítés nélkül is egyre többen mennek külföldre dolgozni. A csúcs pedig az,hogy már Szlovákia is "elszívja" a munkaerőt.Pár éve,ez még fordítva volt.
2016. aug. 28. 21:24
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!