Örülnél ha Budapest rendezné meg a 2024-es nyári olimpiát?
Nem örülnék.
Éppen eleget loptak már a kedves politikusaink, nem kell még egy újabb lehetőség, ahol giga pénzeket lehet lenyúlni az adófizetők pénzéből, vagy a nevünkben felvett hitelből (ami még rosszabb).
Ráadásul az épülő létesítményeket fenn is kell ám tartani, erről mindig elfeledkezik mindenki...
Örülnék.
Korrupciómentesen nem lehet egy ekkora beruházást megvalósítani, nem csak Magyarországon, a világon sehol sem, ezzel tisztában vagyok.
Egyébként volt olyan olimpia ami megérte a rendezőnek, Barcelona és Los Angeles.
Én úgy gondolom, hogy egy megfelelő koncepcióval ha nem is azonnal, de közép és hosszabb távon sikeres lehet egy budapesti olimpia gazdaságilag is, viszont vannak bőven pénzben nehezen kifejezhető hozadékai is egy olimpiának.
Politikailag semleges vagyok, szóval nem azért gondolom ezt így mert annyira imádnám a kormányt, egyszerűen elindult egy trend a sokkal fenntarthatóbb olimpiák irányába, sokat fejlődnek a koncepciók, az olimpiai falut nem hagyják lerohadni hanem integrálják a városba, nem hagynak ott parlagon egy cseszett nagy stadiont hanem visszabontják, átépítik stb...
Másik, hogy úgy gondolom Budapestre sokkal erőteljesebb hatása lesz egy olimpiának mint amúgy is ismert világvárosra. Gyönyörű fővárosunk van, csak épp a világ túlsó felén azt se tudják, hogy létezik, ezen egy olimpiai segíthetne.
A sportmúltunknak is méltó megünneplése lenne egy olimpia.
Nem. Rohadt drága! Fontosabb dolgokra is költhetnék a pénzüket. Kórház, iskolák felújítása, normális és ehető menzák, stb.
Emellett, ha vége az olimpiának, sok hely elhagyatottá válik. Tiszta pénzkidobás. Athénban jópár épület az enyészeté lett. Pekingben is ugyanez a helyzet, de érdekes, hogy a Vizeskockából élményuszodát tudtak csinálni.
És nem tetszik nekem a szétszórt, konfettire emlékeztető Szabadság-szobor logója. És - bocsánat! - nem hinném, hogy elég kreatívak vagyunk abban, hogy a megnyitó olyan látványos legyen, mint amilyen a Szocsi volt (mert az tetszett nekem). A paralimpiával nem tudom, mi a helyzet, de az tuti, hogy a magyarok többsége nem igazságos a testi problémásokkal. Pár éve a siket vízipólósaink kimentek Tajvanra, ahol volt a Siketlimpia. A helybéliek nagyon kedvesek voltak a sportolóinkhoz, sőt, magyar színekben is szurkoltak nekik.
Itthon meg... tudjátok, nem kaptak pénzt, pedig megérdemelték volna, mint az ép sportolóink! Ehelyett ócska tollakat meg gyerekméretű pólókat kaptak. Szégyen!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!