Miért baj, hogy az MSZP és az SZDSZ által adott lovegkereszteket visszadják?
Olyanok kaptak lovagkeresztet, mint az a csodás SZDSZ-es Wittinghoff Tamás.Aki ráadásul még az SZDSZ-es politikus egyik legjellemzőbb tulajdonságával is rendelkezett.Ami nemcsak a politikai megnyilvánulásaiból látszik,de a vezetéknevéből is.
Szóval, ilyen balliberális emberek adják vissza a lovagkeresztet.Ami, egyáltalán nem baj.Amúgyis, csak hazafiasabb nézetekkel rendelkezőknek kellene adni, nem internacionalistáknak.Azoknak inkább vörös csillagosat vagy szivárvány missziósat kellene.
Bayer Zsoltnak valóban nyers a stílusa.De, amit mond igaz.
Például a kisebbségekkel kapcsolatban, sokan úgy értelmezték, hogy Bayer szerint elkell ütni a cigánygerekeket.Pedig nem ezt írta, hanem azt, hogy ha olyan falun történik ilyen (lásd Szögi Lajos), tovább kell hajtani, mert megölhetnek.
Szóval, ő a magyarokat inti óvatosságra.
"már 69"
Egyre trendibb lesz ez az egész.
Lassan már Pokémon Go játék lesz belőle és gyűjteni kell majd a kereszteket.
"Ugyanis Bayer a határon túli magyarok gulaggal kapcsolatos oknyomozó újságírásáért kapta a lovagkeresztet, nem a cigányozásért."
Ebben csak az a vicces, hogy a kormány szerint a Elpusztultak Emlékének Megörökítésére Alapítvány javaslatára történt a kitüntetés, aminek az elnöke nem tudott az előterjesztésről.
Idézem:
" Bayer kitüntetését korábbi rasszista írásai mellett azért sem tudja támogatni, mert a publicista egy olyan orosz rendszer támogatója, amely nem néz szembe a sztálini időszak bűneivel, sőt azokat bagatellizálja. Mint fogalmazott, éppen a Gulág áldozatainak emléke nem engedi meg, hogy "egy ilyen újságírót kitüntessenek".
- Pintér Jolán szerint Bayer a Gulággal kapcsolatos kutatásaival és írásaival érdemelte ki az elismerést.
– Nem vitatom, hogy Bayer Zsoltnak ilyen irányú tevékenysége is van, de én nem ismerem. Pedig nekem ez szakterületem."
Szóval ennyit a gulágos munkásságáról.
Minden tiszteletem a történész Stark Tamásnak, de én olvasgatom Bayert és nem emlékszem arra, hogy az orosz rendszert támogatná. Az oroszok elleni értelmetlen és átlátszó amerikai háborús uszítást ítéli el, ha jól emlékszem. Ez nem ugyanaz. Ahogy önmagában az sem rasszizmus, ha valaki valamilyen negatív összefüggésben leírja a cigány szót, ha a szóban forgó kérdésben igaza van.
Amikor valaki a politikai előítéletei alapján nagyvonalúan átsiklik a másik szavainak, tény- és értékállításainak pontos és alapos értelmezésén és a saját (elő- és/vagy utó)feltevéseit állítja a helyükbe, ez a legnagyobb hiba (bűn), amit szellemi ember elkövethet. Sajnos ebből nálunk mára tömegsport lett.
A közéleti viták színvonala a rendszerváltás óta több szinttel a béka segge alatt van, és folyamatosan lejt. A Kádár-rendszer utolsó évtizedében már többé-kevésbé lehetett vitatkozni, de a várható következmények és megbélyegzés miatt nagyon össze kellett szednie magát, nagyon alaposnak és igényesnek kellett lennie annak, aki erre vállalkozott. Soha nem gondoltam volna, hogy az általam gyűlölt világ még szellemi igényességben is felül fogja múlni a vágyott demokrácia korszakát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!