Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Holokauszt téma, a legdokument...

Holokauszt téma, a legdokumentáltabb? akkor miért ennyi hivatalosan beismert hiba?

Figyelt kérdés

Amikor valaki kétségbe vonja a holokauszt egyes pontjait, (nem azt mondja, hogy nem volt)

akkor az emberek többség hőbörögve válaszol, h de ez a legdokumentáltabb esemény és minden igaz szóról szór, stb.

Oké.

De ha annyira jól dokumentált, akkor miért tévedtek auswitz-nél kapásból 3milliót? Amit sok-sok év után korrigáltak.

Miért terjedtek a szappanos és lámpabúrás legendák? Ma már azt is hivatalosan cáfolják, hogy lett volna, elismeri mindenki.

Nekem gyerekként azt tanították, illetve filmekben is így volt, hogy zuhanyon keresztül folyt be a gáz a kamrákban.

Most azt állítják, hogy nem is úgy volt, hanem golyócskákat dobáltak be.

Ez azt jelenti, hogy hivatalosan is az ot tlév szemtanúk hazudtak, vagy rosszul emlékeznek, vagy egyszerűen felülbírálták a vallomásaikat most.

Most akkor mivan?

Ha ennyi mindenről kiderült, hogy nem jól tudták, akkor mégsem olyan jól dokumentált? Hisz ha az lenne, akkor tudnának mindent rendesen és nem 10-20-60 stb év múlva derülnének ki dolgok amikről így nem tudni, hogy igaz e.

2010. ápr. 20. 10:24
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
A kérdésre válaszolva: aki túlélte, az szerintem következtetett arra, hogy a zuhanyrózsán keresztül kapták a gázt, mert a helységben nem volt más, amiből erre gondolhatott volna. Mert ugye aki LÁTTA, hogy golyócskákat "kaptak" azok ezt már nem tudják elmesélni neked, hitetlennek. A lámpabura és szappan sztorival kapcsolatban: gondolod, hogy ez egy kreatív, fantáziadús történész kitalációja? Vagy aki ott volt az találta ki csupán, hogy színesítse a történetet? A szappan simán elhiszem, a lámpaburát mondjuk én még nem hallottam.
2010. ápr. 20. 11:06
 22/30 anonim ***** válasza:
És szintén a kérdésre válaszolva, a sok tévedés a rengeteg hamisítás eredménye. Szerintem a teljes igazság sohasem fog napvilágot látni. Azt leszögezhetjük hogy a hatmilliós áldozatszám nem igaz és szerintem ezt ma már senki nem is vitatja viszont épp annyi bizonyítékot hamisítottak már ellene mint mellette és ahogy telnek az évek csak egyre nehezebb lesz ezt kibogozni.
2010. ápr. 20. 11:08
 23/30 A kérdező kommentje:

81-es, ha annyira jól dokumentált az egész, akkor a németek dokumentálták azt is, hogy golyókat dobáltak be, vagy folyékony gázt használtak nem?

vagy gondolod, hogy a dokumentumokban folyékony gázt írtak golyók helyett? illetve a zuhanyos sztorit írták a bedobálás helyett? érted?

a szappanra meg lámpabúrára keress rá. hivatalosan is elismerték, hogy nem igaz.

szappannal valóban próbálkoztak kísérleti jelleggel, de ennél többel nem. nem volt szappangyártás emberből.

2010. ápr. 20. 11:11
 24/30 anonim ***** válasza:
Viszont azt is tanultam történelemből, hogy a németek, miután érezték hogy a háború nem az ő győzelmükkel ér véget, akkor minden bizonyítékot elégettek és meghamisítottak. Ezt mondjuk nem hiszed el?
2010. ápr. 20. 11:16
 25/30 A kérdező kommentje:

ha valóban minden dokumentum bizonyíték hamis, akkor megint csak magatok ellen beszélsz.

vagy ha azt mondom, hogy miért szerepelt rajta folyékony gáz, akkor kapásból "hamis volt a bizonyíték", de amikor azt mondom, hogy miért 6millió, akkor "mert dokumentálva van, ott a bizonyíték"

most akkor döntsed el, hogy melyik állítás állja meg a helyét, most akkor hihetünk a dokumentumoknak vagy sem? szerinted.

2010. ápr. 20. 11:19
 26/30 anonim ***** válasza:
47%

[link]

Hal Turner (Turner Radio Network) június 4-én föltett a webhelyére egy dokumentum-másolatot. A dokumentum a Vöröskereszttől származik, akik 1973 és 1978 között a birtokukban lévő, korábban a nácik által gondosan vezetett, és a Vöröskereszt számára rendszeresen átadott halálozási adatokat összevetették. A teljes szám ezek szerint 271.301!

2010. ápr. 20. 13:17
 27/30 anonim ***** válasza:

A válasz írója 81%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: ma 10:51

akkor ha már ott jársz, nézd meg a medencét, nézd meg hogy semmi nyom a agázkamra tetején állítólag lévő lyuknak, ahonnan bedobták volna a ciklont-b-t és se hullahegyek se füstölgő krematóriumok nem látszanak hopsz...

2010. ápr. 20. 13:45
 28/30 anonim ***** válasza:
47%

Nem a a legdokumentáltabb. Vannak részei, amik elég jól dokumentáltak (pl. hogy Magyarországról hány embert deportáltak, hova, az egyes táborokba hányan érkeztek), más részei meg kevésbé, mert pl. a visszavonuló német csapatok elég sok dokumentumot megsemmisítettek, máshol meg kódnyelven írtak el dolgokat.

Bőven elég írásos és egyéb tárgyi bizonyítékunk van, hogy tudjuk, mik történtek, de a az áldozatok számára vonatkozóan például csak becsléseink vannak: ezek általában 5 és 6 millió közé rakják az áldozatok számát (ezen belül más más történészek különböző helyre, 5,2-5,9 millió; 5,5-6,2 millió; 5,2-5,6 millió,...)

"De ha annyira jól dokumentált, akkor miért tévedtek auswitz-nél kapásból 3milliót? Amit sok-sok év után korrigáltak. "

ezerszer le volt írva, nem tévedtek, a SZU-ban egy erősen túlbecsült értékkel számoltak, amit a mainstream történészek soha nem követtek, a lengyel hatóságok pedig (nem meglepően) a szovjet számokat vették át, a 9 milliós összes áldozattal, és az ezen belül 4 millió auschwitzi áldozattal.

Sehol nem fogsz nekem olyan témában publikáló neves történészt hozni, aki 6 millió áldozatot becsült, és ezen belül 4 milliót Auschwitzban.

-----------------

"Miért terjedtek a szappanos és lámpabúrás legendák? Ma már azt is hivatalosan cáfolják, hogy lett volna, elismeri mindenki. "

Ez is volt már többször.

A szappanos és lámpaburás legendák igazak, csak eltúlzottak (amit megint nem a történészek túloztak el, hanem később a közéletben így terjedt el).

Ilse KOch tárgyalásán tárgyi bizonyíték volt az orvosi vizsgálatokkal igazoltan emberi bőrből készült lámpabura és egyéb bőrtárgyak. Ez nem volt egy elterjedt gyakorlat a náci Németországban, kizárólag KOch irányítása alatt lévő Majdanekben fordult elő ('41-'43), ott se ipari méretekben.

A szappanfőzésről közvetett bizonyítékok (feljegyzések, receptek, tanúvallomások), hogy folyt ilyen jellegű kísérletezgetés (is nagyon sok egyéb mellett) Németországban, de ez sose volt nagyléptékű, vagy főleg tömeges.

-----------

"Nekem gyerekként azt tanították, illetve filmekben is így volt, hogy zuhanyon keresztül folyt be a gáz a kamrákban.

Most azt állítják, hogy nem is úgy volt, hanem golyócskákat dobáltak be. "

Ezt valószínűleg tényleg rosszul tanították neked, a gázkamrában voltak műzuhanyzófejek, de a Zycklon-B tablettákat egy levélszekrényféle dologól dobták be.

Ez megint olyan, hogy a képeket látva, meg félinformációkat hallva elég sok urban legend alakul ki közbeszédben, ezt nem a történészek találják ki, hanem azok emberek, akik csak hallanak mindenfélét, de nem igazán értenek hozzá.

Ezért nem ártana tisztában lenni, hogy a hozzáértők mit mondanak a témában, nem hogy milyen legendák keringenek a sarki kocsmákban. Ha meg arra már nem vesszük a a fáradtságot, akkor meg magadra vess, hogy az információid nem mindig megbízhatóak.

--------

"Ez azt jelenti, hogy hivatalosan is az ot tlév szemtanúk hazudtak, vagy rosszul emlékeznek, vagy egyszerűen felülbírálták a vallomásaikat most. "

Nem feltétlenül. A szemtanú azt látta, hogy a rosszul megvilágított teremben fent vannak a zuhanyrózsák, amiről aztán kiderültek, hogy vízhez közük sincs, és egyszer csak azt veszi észre, hogy fentről meg jött a gáz. Érthető tévedés, hogy arra asszociáltak, hogy a zuhanyrózsából jön.

2010. ápr. 20. 16:02
 29/30 anonim ***** válasza:

A válasz írója 67%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: ma 16:02

Köszönöm, hogy ezeket ide írtad! 81-es voltam. Mindenkinek további szép napot!

2010. ápr. 20. 18:30
 30/30 anonim ***** válasza:
Azért téved annyit, mert a győztesek írják a történelmet.
2010. ápr. 20. 19:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!