A kormány miért nem inkább szüntet meg támogatásokat, minthogy "hogyan-nevezzelek-el" adókat vezet be?
Szerintem utazhassanak ingyen a nyugdíjasok. Havonta 2 alkalommal oda-vissza, vagyis 4 alkalommal összesen.
A vasutas családtagjait én sem értettem. Nem kicsit húztam fel magam, amikor megvettem a jegyet és nem tudtam leülni, mert a vasutas gyerekek előbb felszálltak. Utána megvettem első osztályra a jegyet, hogy ne kelljen 150 kilométert állnom, erre az első osztály is tele volt vasutas gyerekekkel, így álltam. Nem kicsit akadtam ki.
Egyébként nem ez a legnagyobb része a kiadásoknak, hanem a korrupció. Minden egyes forint befektetés, beruházás az államnak körülbelül 1,5 forintba kerül. Az 50 fillér az alkotmányos költség.
Kommunikációs okokból: a Fidesz hosszú ideig támadta azzal politikai ellenfeleit, hogy az puszta jókedvében, kegyetlenségből, megszorításokat alkalmaz (válságok idején). A Bokros-csomag, Gyurcsány-csomag, Bajnai-csomag mind szitokszó, és Orbán a saját csapdájába esve, mostmár nem engedheti meg magának, hogy "Orbán-csomag" néven emlegessék a megszorításait.
Mivel rövidlátó módon mindig azzal politizát, hogy megszorításokra márpedig soha nincs szükség, aki megszorít, az perverz gazember, és csak azért csinálja, mert imád kegyetlenkedni.
Gyurcsánynak is volt egy hasonló halvány kommunikációs próbálkozása, amikor reformnak nevezte a megszorításait.
Ez tipikus populista politika, amit a hülye magyar nép (mint minden más hülye nép is, az egykori vasfüggöny mögött) sajnos el is vár a politikusoktól.
Orbán ezt a populizmust tökélyre fejlesztette, ezzel pedig beletáncolta magát abba a helyzetbe, hogy ha hatalmat és szavazatokat akar magának (márpedig semmi mást nem akar), akkor nem teheti meg, hogy hivatalosan megszorítást végezzen, akkor sem, ha az ország stabilitása ezt követelné meg.
Ezért Orbánnak hazudnia kell, és a megszorításokat folyamatosan álcázni kényszerül. Tehát SEMMIT sem vághat le, vonhat vissza, nem csökkenthet semmilyen kiadást, hiszen az egész propagandagépezet a rezsicsökkentésre épül, és arra a hazugságra, hogy "Magyarország jobban teljesít", és ennek látszatát fenn is kell tartani...
Ezért, hogy ne menjen teljesen csődbe az ország az amúgy katasztrofális gazdaságpolitikától, úgy tudják csak egyensúlyban tartani az államháztartást, ha megszorítás, levágás helyett újabb és újabb adókat és járulékokat vetnek ki, a levegőadótól, a járdahasználati útdíjon keresztül a napfényfelhasználási illetékig...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!