Miért kellett megszüntetni a Malévet?
Azt tudtam, hogy volt állami légitársaságunk, de akkoriban még kicsi voltam és nem értettem miért zárták be.
Most már nagyobb vagyok, de még mindig nem értem: miért zárták be?
99-2007 között gyakorlatilag szétlopták ennyi az egész, majd aprópénzért eladták 2007ben de neki sem kellett sokáig, aztán gyakorlatilag felszámolásra került vissza az állami vagyonkezelőhöz
évi 10-20 milliárd veszteséget termelt, a szerkezeti átalakításhoz a magyar állam biztosított volna forrást, viszont az uniós versenyjog ezt csak úgy engedélyezte volna, hogyha vissza is fizetik
így viszont nem találtak rá befektetőt aki meg is vette volna
felszámolták end of story
A konkurencia jobb szolgáltatást tudott nyújtani olcsóbban, ez miatt pedig az ügyfelek a konkurenciához fordultak. Nagyjából ennyi történt.
Tudtommal a vége felé kapott innen-onnan tőkeinjekciókat, de az utolsó egy évben már csak hatalmas veszteségeket csinált.
Nem szüntették meg, csak hagyták becsődölni. :)
Ahogy előttem leírták, hosszú évek alatt hatalmas adósságot halmozott fel, és hiába volt az utolsó 1-2 évben végre nyereséges, a régi adósságokat nem bírta már törleszteni.
"A konkurencia jobb szolgáltatást tudott nyújtani olcsóbban, ez miatt pedig az ügyfelek a konkurenciához fordultak. "
Ültél te már Wizz Airen, Air Linguson, vagy Ryanair gépen? Kb. 10-15 ezer volt olcsóbb a fapad, viszont a szolgáltatás nem ér semmit se.
Malév gépen adtak, enni, és lekapcsolták a villanyt, hogy tudj aludni.
A másik három, meg tele van cigókkal, síró kölkökkel. Nagy élmény ám az utazás.
# 9: mert a fapados járatokkal és olcsó légitársaságokkal vált a repülés széles rétegek számára elérhetővé.
Egy WizzAir jegy mindennel együtt kijött 20 ezer forintból, ugyanaz MALÉV-vel 100 ezer volt. Most erre lehet azt mondani, hogy igen, de ott kaptál enni, de szerintem két szendvicsről lemond az ember egy két-három órás repülőúton 80 ezer forintért.
Persze, abban is van igazság, hogy a MALÉV-et "szétlopták", az államnak meg sem jogi, sem gazdasági mozgástere nem volt a talpra állításhoz, de a valódi ok azért mégis a versenyképtelenség volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!