Ez most komoly? Egy tolmácsnak 150 ezer forintos órabére van?
"Egy szomáli nyelvet beszélő tolmács óradíja 150 ezer forint. A bírák napi tíz órában, a hét minden napján folyamatosan tárgyaltak."
Ezt mégis hogy????????
Próbálj meg akár csak magyarul szinkrontolmácsolni, abban is hamar el fogsz fáradni :)
Másrészt ez nem napi 8, heti 40 órás munka, hanem mondjuk évente egyszer van rá szükség (na jó, ez túlzás, de érted.)
Ennyit egy híresebb vendég alőadó is elkér egyetemen! Nem értem mi a probléma, kapitalizmus van, ha van rá kereslet márpedig van mert olyat tud amit más nem, akkor a határ a csillagos ég!
Kicsiben is ez megy, tedd magad pótolhatatlanná, pl vállald fel a céged műkdéséhez fontosabb munkákat, vagy a gépről aminél dolgozol figyelj meg olyan apróságokat, amire még a mérnök sem gondolt Mert működés közben nem látja napi 8órát,és te is többet fogsz keresni, ne Az államtól várd a fejlődést hanem magadtól, ez a nyugati kapitalizmus lényege!
Kérdező, te olyan jótét lélek vagy, hogy ha értenél valamihez, amihez 3-an értenek az országban, és fel akarna venni valaki, aki bármennyit megadna, akkor szerényen a minimálbért kérnéd :) Nem mindenki ilyen jóságos. Kereslet-kínálat.
Egyébként a heti tíz millához heti 70 órában kellene nyomatni, hidd el nekem, hogy képtelenség, pedig én csak egy angol fordító vagyok.
És egy szabadúszó mindig többet kér, mint egy alkalmazott, mert ki kell gazdálkodni, hogy nem mindig van munka (egy szomáli tolmácsnak tipikusan nincs mindig...)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!