Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mi lenne ha 10-11 óra helyett...

Mi lenne ha 10-11 óra helyett csak 8at dolgoznánk, de hatékonyabban?

Figyelt kérdés

Az a gond, hogy a hely ahol dolgozok 15en vagyunk, mindenkinek családja van, igy örülünk, ha bent tudunk maradni napi 2-3 órát túlórázni, de az igazság az, hogy ennyit lazán napi 8 órában is letermelnénk, nem is kéne túlóra a határidő betartásához, de sokszor az alap munkaidőben direkt húzzuk az időt, hogy bent maradhassunk mert kell a túlórapénz :(

Ezt hogyan lehetne elmondani a vezetőség felé, hogy ha a túlóra pénzünknyi pénzzel többet fizetnek, akkor 8órában végzünk akár, nekik kisebb plusz költség, a csarnok fenntartása miatt, a gép nem állna le folyton, ez megállás nélküli működésre lett tervezve, minden megállás és újra indulás rontja a hatásfokot.. ez egyfajta munka bolykott tőlünk, mert hiába kértük nem kaptunk fizetés emelést, de a kötbér miatt muszáj a termelést hozni, így túlórát meg kénytelen bevezetni ha lassúak vagyunk.. miért nem emelnek egyszerűen bbért? Mindenkinek jobb lenne, nekik egy picivel több marad, nekünk ugyan annyi, de Még hamarabb haza is mehetnénk a családhoz.. nem értem Miért alakul ez így? Hogyan kéne ebből kilépni?

2016. aug. 16. 20:34
 1/5 anonim ***** válasza:
kérjetek teljesítménybért
2016. aug. 16. 20:43
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Én is így gondoltam először. Aztán kipróbáltam a teljesítmény béres rendszert. Káosz volt. A munkást csak egy dolog érdekelte: minél többet csinálni = annál több pénz. Mindent összecsesztek, 2 éve volt ez és még most is tart egy per.

Építőiparban nem működik kifejezetten. Inkább órabéres rendszer megfelelő kontroll alatt.

2016. aug. 16. 20:47
 3/5 A kérdező kommentje:
Az benne a legszánalmasabb, hogy amikor visszaesett a termelés szép lassan, idővel kapcsolt a vezetőség és kaptunk egy olyan csoport vezetőt aki most "felel" az optimális termelésért, de amikor rájött a csoport vezetőnk a körülményekre és a bérezésekre, hamar alkalmazkodott a "túlórázzunk az emberi fizetésért" rendszerhez.. de én nem értem még erre is hamarabb van pénz, mint ahhoz hogy napi 8 órában emberi fizetést kapjunk? Már tényleg nem tudok másra gondllni, mint arra, hogy csak Azért teszik ezt hogy megmutassák ki itt a főnök -.- mert hogy ez senkinek nem éri meg az biztos..
2016. aug. 16. 20:55
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
És mi a biztosíték, hogy nem fogtok ugyanannyit termelni 8 órában, mint most miután megemelték az alapbéreteket?
2016. aug. 17. 02:03
 5/5 anonim ***** válasza:
mi lenne,ha junios bérekért dolgoznánk? csoró proletárok ezért utálják a zúniót.európában vagyunk az árak is juniósak csak az életszinvonal riói.
2016. aug. 17. 13:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!