Hatékonyabban működne az Európai Unió, ha az USA-éhoz hasonló politikai berendezkedéssel működne?
Az EU SOHA nem lesz olyan mint az USA.Még ha akarna sem tudna.Ott egyenjogúság van a tagállamok között.Az Eu-ban soha nem lesz olyan szoros kapcsolat az államok között mint az USA-ban.Az USA egy szövetségei köztársaság pont mint Németország vagy Oroszország nem pedig pár ország összefogása egy unióba.
Az Eu-ból nem lesz egy szövetségi köztársaság.A gazdagabb országok nem fognak osztozkodni mindenben a szegényebbekkel.
kedves #5
az a görögök rovására megy hogy német pénzből tartják fent saját gazdaságukat??!
egyébként az EU egy gazdasági szervezet, ahol fontos a tagországok szuveneritása. Az Európai Parlament tagjait meg a tagországok választópolgárai szavazták be.
18:34
Egyoldalú német propagandát nyomatsz, miközben észre se veszed. Ha német vagy, még megértem, de ha nem vagy az... akkor kicsit bővítsd a látókörödet.
Az EU-nak keletkezése óta az a célja, hogy később egy hasonló politikai unióvá váljon, mint most az USA. Ezt tudja az összes már-csatlakozott ország is. Azért céljuk ez, mert a világgazdaságban egy átrendeződés folyik, és a mostani nagyhatalmak (EU, Japán, USA) közül csak az USA elég erős ahhoz, hogy megtartsa (nagyjából) a helyét. A másik két fő tényező India, és Kína lesz (ha csak már most nem az). Ha az európai államok szeretnének egy kicsit is megtartani a mostani szerepükből, az integrációk magasabb szintjére kell lépniük. Ezt, amit írtam, minden világgazdaságban érintett tudja. Persze az európai államok ilyen hosszú múlttal nem szívesen mondanak le az teljes szuverenitásukról, ez érthető. De azok is ezen országok tagjai, akik az integrációt támogatják. Azért ilyen lassú ez a folyamat, mert egyik országra sem ráerőltetni akarják ezt a folyamatot (legalábbis csak kis részben), és ki akarják tapasztalni, hogy ilyen államok hogy tudnának szorosabban együttműködni.
Nem is értem, hogy a magyaroknak ilyen nagy százaléka miért akar kilépni az EU-ból. Nem függ ott majdnem minden fejlesztéses plakáton, hogy az eu-s pénzből épült? Magyarország rengeteg támogatást kap (sokszor úgy érzem többet, mint amit megérdemel), csak ezt valamiért alapvetőnek érzi. Ha kilépnénk, mégis melyik ország lenne Magyarország legfőbb kereskedelmi partnere? Kína? Mert valószínű, hogy Kína az EUs piac helyett a hatalmasnagy magyar piacot választaná. Vagy próbálnánk egyedül meglenni? A környező országok majdhogynem utálnak, és az EUba törekednek, és az aztán egy magas fejlettségi szintet mutatna, ha kivonnánk magunkat a kereskedelemből...
Ami az én személyes véleményem, hogy a magyarok gyávák és gyengék, ezért mindig az egyszerűbb (legtöbbször ostobább) megoldásokat keresik (jobbik, Fidesz adócsökkentéses propagandája), ahelyett, hogy felvállalnák, hogy igen, szar évek következnek, nehéz lesz, és fájni fog, de a végén akár a gazdaságunk is rendbejöhetne. Az élet is folytonos küzdésből áll, nem a legegyszerűbb út a legjobb is egyben (legalábbis hosszú távon biztosan nem). Ez személyes véleményem (nagy valószínűség szerint) elég elfogult vagyok. :)
A kérdéshez visszatérve: az fogja eldönteni, hogy az EU hogyan folytatja tovább, hogy az országok képesek-e a sértettségeiket, és büszkeségüket félretenni, és együttműködni, vagy visszatérnek a régi rendszerhez. Egy biztos, az EU nem maradhat ebben az állapotban. Vagy szétesik, vagy létrejön az a politikai unió, ami a célja. Személy szerint én az utóbbira szavazok.
"Az EU-nak keletkezése óta az a célja, hogy később egy hasonló politikai unióvá váljon, mint most az USA."
Ha a vezető nyugati politikusoknak ez lenne a céljuk, megcsinálnák, ki akadályozza őket meg benne? A pakisztániak?
Természetesen nem ez a cél, hanem a kevésbé fejlett európai országok munkaerejének lefölözése és piacainak megszerzése a német, holland, belga stb. gazdaság számára.
"Ami az én személyes véleményem, hogy a magyarok gyávák és gyengék"
Te szlovák vagy, esetleg román? Akkor ne pofázz bele a magyar belügyekbe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!