Ha automatikusan büntetne a nav mindenkit, aki minimálbért keres, nem oldaná meg az adó csalás problémát?
Nem értem. Szeretnéd, ha téged is megbüntetne a NAV? vagy az a bajod, hogy keveset keresel és aki többet keres az sem szeretne többet adózni, ezért dögöljenek meg?
Nem értem.
1) rengeteget dohányzok, havi 8k-t költök cigire. Tömöm.
2) Ha mindenkit normálisan bejelentenének az csak lejjebb nyomná a tényleges munkabért. Számoljunk a te pénzeddel:
A bruttó minimálbér 110.000 Ft, ebből 72,600-at kap kézhez a munkáltató, miközben a cégnek 139,700-at kell fizetnie összesen.
A te 130,000 forintot bruttósítva 196,960 lenne, ami a munkáltatónak 250,150-be kerülne.
Fizet neked bruttó 110.000 ezret, kapsz kb 60-at még kézbe, így kerülsz összesen, ténylegesen 199,700-ba a cégednek. Spórol rajtad 50k-t, ami valszeg neki is, neked is "sok".
És ez a minimum, 66%-al és 127%-al számoltam (br/nt és csak a szocho).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!