Ti mit változtatnátok meg az EU működésében?
Azért a történelem azt igazolta, hogy Magyarország mindig akkor járt jobban amikor senki kívülről nem próbált drasztikusan beleszólni a működésünkbe.
És szerintem nem mindegy hogy a magyarországi erőforrásokból egy német vagy egy magyar ember gazdagszik meg, mert a német elviszi magát és a pénzt, míg a magyar itt költi el, és ezzel pénzhez juttat más magyarokat, így erősödik a magyar gazdaság.
Én két lehetőséget látok:
1: Gazdasági unió. A közös törvényeket, közös politikát, közös parlamentet el lehet felejteni. Csak a szabad munkaerő áramlás, a vámmentesség és a szabad piac marad.
2: Egy határozott, komolyabb unió, kb. mint az Osztrák-Magyar Monarchia volt. Közös külpolitika, közös hadsereg, közös parlament ( de nem úgy mint most, hanem sokkal nagyobb hangsúlyt kapnak és nem országonként egy képviselő megy ), közös alkotmány / alaptörvény, közös az ország élén álló személy, közös a gazdaság ( adók, ÁFA, minimálbér, stb. ), csak az apróbb törvényeket szabják meg a tagállamok ( büntetések, sebesség korlátozások, stb. ). Ha ilyen lenne az Egyesült Európai Államok, szerintem elfogadható lenne.
Szerintem ez a két lehetőség lenne jó, de a jelenlegi nem mehet tovább.
Magyarországnak a mi életünk alatt nem lesz nettó befizető ha az EU-s büdzséről van szó. Szerintem nem vagy tisztában azzal hogy mekkora pénzügyi segítséget nyújt nekünk az EU. Nem csodálom, mivel az EU nem fogja az orrod alá dörgölni, a magyar kormány pedig előszeretettel játssza át a pénzt magának/haveroknak. Országszerte folynak fejlesztések EU-s támogatással, az már más kérdés hogy a pályázatokat anno odaadták Simicskának, manapság pedig az éppen releváns oligarcháknak, akik aztán ledobtak egy csúszdát a homokozóba milliókért, esetleg leraktak egy kis betont az árok szélére és csaptak mellé egy bicikliút táblát.
Ha van mezőgazdasággal foglalkozó ismerősöd, ő is megmondja, a mezőgazdaság fejlesztésére adott EU-s pénzek egy részét egyből lenyúlja az állam (lásd Kis Miklós Zsóti), a maradékot meg később, miközben tökig vannak a "családi összefogásban" nem résztvevő gazdák ánuszában. Így adóztatunk, úgy ellenőrzünk, ilyen mérőműszer, olyan kasszagép, és végül érdekes módon a NAV-nál vagy más hatóságnál köt ki a támogatás, de ne aggódj, majd valami Fidesznyik megveszi a földed ha eleged van.
Vagy EU, vagy szopóág. Szerintem ki is költöznék Fehéroroszországba, ha már szarba ugrálunk, érjen nyakig!
Az erőforrásokkal ne röhögtess. Mindre lecsaptak és vagy a németek viszik ki a nyereség egy részét, vagy a magyar oligarchák. A nagyok off-shore-oznak. Egy terjeszkedő német cégről legalább el lehet mondani hogy munkát teremt a helyieknek, nem arany WC-t vesz Svájcban (ne adj Isten horribilis áron a lányát tanítattja ott).
Az Európai Egyesült Államok a világ elsőszámú politikai-gazdasági-katonai és kulturális nagyhatalma lehetne már az EU mai GDP adatai alapján is, jelentősen megelőzve az USA-t és Kínát is.
Ezzel a Világunk biztonságosabb hely lehetne, mert az EEÁ stabilitást hozna a globális társadalom egésze számára is és ugyanakkor az összefogásban lévő lehetőségek soha nem látott fejlődést indítanának be.
Ránk nézve a jelenlegi Orosz fenyegetés jóval kisebb lenne, hatékonyan felléphetnénk a terrorizmus ellen, békét, biztonságot teremthetnénk magunk körül.
Abba kell hagyni az erőltetett integrációt, és építeni a szabad, független államok szövetségét.
Akik akarják, egyeztessék az adóikat, a menekültek befogadását, külkereskedelmüket akár különböző szinteken, de aki akar az bizonyos dolgokból maradhasson ki.
A Lisszaboni Szerződést is újra kellene tárgyalni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!