Szerintetek mikor fog bukni a FIDESZ?
Nem kezdem el sorolni a pofátlanságaikat, mert annyi karaktert nem is engedne kitenni az oldal, de gondolom mindenki tudja, miről van szó.
Szerintetek létezik, hogy a közeljövőben valami kiveri a biztosítékot és több száz ezer, akár millió ember utcára megy?
Félreértés ne essék, nem vagyok, sem MSZP-s, sem Jobbikos, sem valamelyik párt híve, az egész politikai elitet egytől egyig bezáratnám, aztán had legyen egy új választás, új indulókkal, akik lehet, hogy normálisak, mert a mostani választék már bizonyított és köszönjük, de ebből többet nem kérünk.
Én is fel akartam tenni ezt a kérdést, de akkor most itt az alkalom, hogy megválaszoljam magamnak (is). Szóval bármilyen szörnyű is a FIDESZ-rendszer, én arra számítok, hogy tartós lesz, ez eddigi uralmukkal együtt akár több évtizedig is tarthat. Néhány érv erre:
- Olyan a választási rendszer, hogy a választók elenyésző részének szavazatával is hatalmon tudnak maradni.
-Lényegében ellenzék már nincs, részben a saját hülyeségük folytán, részben Orbán intézkedései folytán felszámolódtak.
- Az elégedetlen embereknek, különösen a lázadásra hajlamos fiataloknak már nem kell itthon küzdeniük a rendszer ellen, egyszerűbb elmenni külföldre.
- Orbán jól ráérzett a magyar néplélekre, a buta, elvakult tömegeknek tetsző szövegeket, témákat és ideológiákat nyom, így sokáig lesz egy olyan választói mag, aki a hatalomban tartja a folyamatos lopások és az elnyomorodás mellett is.
- A FIDESZ nagyon jól szervezett háttérhatalom is, mindenféle más esetleges utána jövő kormányt el tud lehetetleníteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!