Mit szóltok hozzá, hogy Nyugat-Magyarország "kiürül"?
Én is itt lakom és tényleg.
Győr meg Szombathely nem rossz városok, komoly iparral rendelkeznek, van munkalehetőség is bőven.Győrben az Audi, ami magyar viszonylatban elég jól fizet.
Az Audinál a múltkor azért sírtak, mert sok szakember kimegy Szlovákiába a Volkswagen gyárba, ahol jobban megfizetik őket.
Itt a környéken, bolti eladót alig találnak.Ugyanis, aki boltos, megtanul németül és ugyanúgy pénztárazik meg dobozokat pakolgat, csak Ausztriában,110 ezer forint helyett 400 ezer forintért.
Azért, nem mindegy.
Valljuk be, olyan B1-es német nyelvtudás, ami a "rosszabb" melókhoz kell, 4 hónap alatt elsajátítható.
A jobb pozíciókhoz természetesen, középfokú B2 vagy annál magasabb szintű nyelvtudás kell.
Egy közeli ismerősömnek, még diplomája sincs, OKJ pénzügyes.Jól megtanult németül, most kint dolgozik egy állami intézményben, a szakmájában.
Diploma nélkül, Magyarországon dolgozó diplomásokat megszégyenítő fizetést kap.
Én, személy szerint közlekedésmérnöknek tanulok, ahogy látom, ezeket a mérnököket sem fizetik meg olyan jól.
A recept nagyon egyszerű.
Tessék jobb munkakörülményeket teremteni és európai fizetéseket.
Az Indexben azt írják, hogy minimum 30 százalékos béremelés kellene,hogy egyáltalán elgondolkodjanak azon, hogy Magyarországon dolgozzanak-e.
Egy nagy multinacionális cégnél, a bérköltségek, a kiadások nagyon kis hányadát teszik ki.Bőven tudnának akár 60 százalékot is emelni, csak akkor kevesebb lenne a profit.
"magyar viszonylatban elég jól fizet"
Úr Isten, ezt nem hiszem el már. Minden győri ezzel jön, hogy "magyar viszonylatban nem rossz, blablabla"
Könyörgöm már nem mind1, hogy 130-140 ezerért dolgozol Győrben, vagy 120 ezerért Miskolcon? Ez olyan hű de nagy különbség?
Szerintem az nem mind1, hogy 400 ezerért csinálod ugyan azt a munkát Ausztriában. De javítsatok ki, ha hülye vagyok.
Teljesen egyet értek az elsővel. A 130 ezer épp úgy nevetséges mint a 120 ezer.
"Az Indexben azt írják, hogy minimum 30 százalékos béremelés kellene,hogy egyáltalán elgondolkodjanak azon, hogy Magyarországon dolgozzanak-e."
30 %-tól még azon fognak gondolkodni hogy most menjenek ki külföldre vagy azonnal. :)) Odakinn nem nevetséges 30 %-al keres többet ráadásul jobb munkakörülmények közt.
30% valószínűleg versenyképes lenne a Szlovák bérekkel azért annyit írt.
De egyszerű a megoldás ha nincs munkás, aki tud bért emelni, megteszi és kap, aki nem csődbe megy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!