Az miért baj, hogy egy fiatal kezdő diplomásnak nettó 200 ezer az alapelvárása fizetésben?
Még nem államvizsgáztam, de már most megmondom, nettó 200 ezer forint az alap.
Én személy szerint, nem is tartom bérnek a 200 alatti fizetést.
Sok magyarországi cég , akár multi akár kisebb panaszkodik, hogy nincs ember.
Tudni kell, hogy a diplomához elvárt a szakmai nyelvvizsga.Ami azt jelenti, hogy könnyűszerrel dolgozhatsz vele külföldön.Persze, ha ápolod a nyelvtudást és nem tunyulsz el.
Ezért nem értem, ezeket a cégeket.
A média is tele van "ledöbbent" humán erőforrás szakértőkkel, akik szerint a fiatalok elvannak szállva, irreálisak a bérigényeik.
A humános is elfelejtette, hogy nem szocializmus van.Van választási lehetőség.
Egy ugrásra, Ausztriában akkora fizetést kapnék,amekkorát a középvezetők kapnak Magyarországon tizenX év tapasztalattal.
Én, sok pénzt fektetek ezekbe a tanulmányokba (költségtérítésesen vagyok), szereném, hogyha kamatozna.
ma 16:14
Azt hiszed, ha külföldre kimész majd megbecsülnek? Mit gondolsz, ott nem a kereslet kínálat szerint mennek a dolgok? Fogd fel, hogy nem a diplomádat fizetik meg, hanem azt, hogy mennyire van rád szükség. Ha szarul választottál, így jártál, az a te bajod.
"Lehet álmodozni, majd felébredsz.Vagy kimész. Én jogi diplomával, jogi szakvizsgával, 15 év jogi gyakorlattal, középfokú angol nyelvvizsgával keresek nettó 180 ezret.Nem egy jogász ismerősöm ment ki külföldre gyárba szalagmunkára. Én nem megyek de nem is siránkozok."
Én ennél szakvizsga nélkül többet keresek. Mondjuk boutique irodában, két felső, munkaképes nyelvtudással, és nem napi 8 órában.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!