Szerintetek is rendezettebbnek, jobban működőnek és élhetőbbnek tűnik a 80-as évekbeli Magyarország, mint a mostani?
Még nem éltem akkoriban, de megtaláltam ezt a videót:
https://www.youtube.com/watch?v=vKO5MNoq1sY
A videó alapján ez egy valódi ország, ami modern, él és virul. Minden valahogy olyan normális, egyszerűen csak működik.
A mai Magyarország egy bukott államnak tűnik ehhez képest, afféle "Szomália-light". Minden lerobbant, az utcán sivárak, alig van kint egy-két ember. Bolondokkal, részegekkel, mozgássérültekkel és öregekkel van tele minden, csak a pusztulatot látod.
Hogy jutottunk ide 30 év alatt?
Ez relatív. Valóban élhetőbb volt, legalábbis a többség számára. Ha el tudtál tekinteni olyan apróságoktól, hogy nem nagyon utazhatsz és hogy kussban kell maradnod, a magasabb beosztásúak pedig azt tehetnek veled kb., amit akarnak. Egyáltalán nem működött semmi. Az egész egy hazug, mesterségesen fentartott illúzió volt.
És ne felejtsd el, hogy a világ megváltozott. 30 évvel ezelőtt a békés országok mindegyike nyugodtabb és élhetőbb volt a mai világnál, egyszerűen mert rengeteg minden változott azóta.
Ne a múltat sírd vissza, dolgozz egy jobb jövőért.
Gratulálok nagyon értelmes kommunista lehetsz, ha egyetlen város alapján döntötted el milyen jó volt a 80-as évekbeli Magyarország ráadásul Fonyód egy ÜDÜLŐ település még, jó hogy vidámabbnak nézz ki, mint az ország többi része.
Örüljünk a mának hogy szabadok vagyunk.
Belegondolok mit szólt volna a TSZ-vezetőség ha egyik nap bejelentettem volna például azt hogy holnap már nem jövök dolgozni hanem biciklizek egyet Ausztriában, majd utána sem jövök többet hisz jól megélek odahaza is és minden munkahely csak púp a hátamon akár a sorkatonaság. Valószínű megkérdezték volna hogy Recsken jártam-e már. :))
'mert itt már nem létezett ez az állapot csak Kádár kétségbeesetten próbálta megtartani, nem ismerte el a válságot a keleti blokkon belül sem azt hogy mit okozhat ha nyakig eladósodunk, mi már tudjuk.'
70-es évekre gondolsz? Akkor kezdődött egy príma olajválság- azt hiszem Iránból indult- és szépen begyűrűzött a keleti blokkba. Persze Nyugatot sem hagyta érintetlenül, de azok képesek voltak alkalmazkodni a szorító helyzethez, míg a kommunisták kajánul örvendeztek, mert szentül hitték, most megbuknak a mocsok kapitalisták.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!