Miért mondják olyan sokan hogy Magyarországon munkanélküliség van?
Mindenütt munkaerőhiány van, csak úgy a West Endbe végig sétálok már vagy 10 helyen látom hogy dolgozót keresünk, nem lehet egy normális szakembert találni lassan, rengeteg az állás hirdetés.
Én inkább más problémákat látok: Nem olyan dolgokra képzik az embereket ahova szükség lenne rájuk, nincs emberséges fizetés, és rengeteg a megbízhatatlan ember, aki alkalmatlan arra hogy bárhol is alkalmazzák.
Pl. a bölcsészek 30%-át képezhették volna építő munkásnak is.
"Rengeteg az állás hirdetés."
Nagy része kamu.
Ott a gond mikor munkáltató elvárása összefoglalva :szuper tökéletes a mindenes legyél.
Két probléma van: a képzés és a fizetés.
Sokkal többen mennek humán szakokra, mint reál szakokra, viszont sokkal több a betöltetlen munka pl.: a gyárakban, ahol hiány van gépkezelőkből, mérnökökből, szakmunkásokból, de még sormunkásokból is.
A másik gond a fizetés. Érdekelne engem, teszem azt diplomás bölcsészt ( ez csak példa, nem az vagyok ), hogy nem a szakmámban helyezkedek el, ha meg tudnék élni. De 12 órázni minimálbérért nem valami kecsegtető. Pláne hogy nálunk nem lehet megélni minimálbérből.
A fővárosban sincs munkaerőhiány egyáltalán, ezt jól vésd be. A kereslet/kínálat törvényei uralkodnak a munkaerő piacon, és édes Jézus, pokoli sokan vannak, 2 millió proletár városa, akik mind szarért-hugyért elvállalnak alja munkát. Hatalmas a munkaerő kínálat. Ezért van az, hogy ennek a gazdasági törvényszerűségnek következményeként ott is 500-600 forint órabérért güriznek. Szánalmas és szégyen, az egész ország! Sok ostoba igénytelen proletár, akik beletörődnek mindenbe. Ezért tartanak az osztrákok ott ahol és a magyarok pedig.. azok is ott ahol.
Igen,nekem volt egy kedvenc szituációm 2 éve kb.
A számviteli ügyintéző tanfolyam elvégzése után láttam az egyik munkaközvetítő honlapján hogy könyvelőt keresnek. Gondoltam másnap benézek hozzájuk mert megszerettem a számvitelt, a könyvelést is és szívesen csináltam is volna. Oda megyek,mondom hogy a könyvelő állás iránt érdeklődöm, számviteli végzettségem van. Erre azt mondja az ott lévő kis ilyen tipikus műkőrmös kis fiatal liba nyávogva, hogy jaj hát igen de mi erre igazából hölgyet keresünk (fiú vagyok amúgy), és végzettség nem szükséges hozzá de gyakorlat az kéne hogy legyen....
Hoppá... először is mi az hogy hölgyet? Mért, egy férfi kezébe egy könyvelendő számla az nem ugyanúgy számla? Vagy a lógóm az mibe akadályozna? Nem azzal könyvelnék de igazán...
Meg mi az hogy végzettség nem szükséges? Egy ilyen munkára azért igenis szerintem alap egy szakirányú végzettség... ezek szerint könyvelni is már bármilyen kókány oda mehet, szép... csak ennyi különben. Egy akármilyen mást aki lehet nem is oda valót simán, de a rendes végzettséggel meg nem kellettem, pedig nem a semmiért kaptam a bizit, de nem lényeg, csak ne legyen végzettség se gond
Azért szánalom az ilyen, ha már munkanélküliségről van szó.
Sok a kamu álláshirdető,meg a csaló,aki ki sem akar fizetni.
Majd akkor hiszem el,hogy munkaerőhiány van,ha minimum 150 alatt nem hirdetnek egy állást sem...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!