Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A MÁV annyira rosszul fizet,...

A MÁV annyira rosszul fizet, hogy rengeteg közepes és jó pozíció üres?

Figyelt kérdés

Nem csak Budapesten,hanem több nagyvárosban is.

Vannak az alap hiányszakmák,mint a mozdonyvezető, műszerész szakmunkások...stb

Meg vannak a közepes, adminisztratív szellemi munkák.

Illetve, vannak ennél komolyabb pozíciók is üresen.

A jó,komoly fogalma nálam annyit tesz, hogy bruttó 300 ezret megkeres.

Legalábbis, azokban a pozíciókban, más cégeknél ennyit fizetnek.

Sőt, én nettó 200 ezer alatt nem is neveznek fizetésnek egy bért.

Mindkét típusból, komoly szellemiből, közepes adminisztratívból is elég sok az üres.Ennyire rossz a MÁV?

2016. júl. 30. 12:55
 1/8 anonim ***** válasza:
Igen, ennyire rossz. A MÁV és a MÁV-csoport nem piaci alapon működik. Ez önmagában nem is lenne gond, mert a legtöbb helyen így van. Az állam nem enged béremelést, ezáltal nincs elég dolgozó, és tovább süllyed a színvonal. Amúgy is rendkívül kevés pénzt raknak a vasútba, semmire nem elég, ezért megy rosszul a magyar vasút, viszont a kormányzat annyit lát belőle, hogy szarul meg, tehát adjunk még kevesebb pénzt rá. Ez megy a rendszerváltás óta. Rövidtávon nem is várható változás, hiszen politikailag nem jövedelmező a vasutat megfelelő állapotba hozni, hiszen azzal nem lehet kampányszövegeket tolni.
2016. júl. 30. 13:09
 2/8 anonim ***** válasza:
78%

Rosszul fizet és szarok a munkakörülmények.

1: A probléma szerintem akkor kezdődött igazán, amikor frankón kiszervezték és eladták az egyetlen jövedelmező ágazatot, a teherszállítást.

2016. júl. 30. 13:17
 3/8 anonim ***** válasza:
A problémának része az is, hogy van pár agyonzsúfolt ingajárat, de az ország összes többi részén üresen vagy 1-2 emberrel járnak fel-alá a vonatok. Ez irdatlan pénzbe kerül, és hatalmas veszteséget okoz, ugyanakkor egy menetrend szerint közlekedő vonatot nem lehet csak akkor indítani, ha "igény van rá", mert nem lehet előre tudni, mikor van.
2016. júl. 30. 13:34
 4/8 anonim ***** válasza:
Nem fizet rosszul, de mindenhol nagyon nagy a munkaerőhiány. 400 ezerért nem lehet embert tálalni.
2016. júl. 30. 17:34
 5/8 anonim ***** válasza:

Nekem nem úgy tűnik, mintha jól fizetne...

[link]

2016. júl. 30. 17:48
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Hol élsz te kisfiam? 200 ezer alatt nem is nevezel fizetésnek egy bért, akkor kapaszkodj meg a magyarok háromnegyede pedig ez alatt keres.
2016. júl. 30. 17:48
 7/8 anonim ***** válasza:

"Sőt, én nettó 200 ezer alatt nem is neveznek fizetésnek egy bért. "

Hol vannak ezek a jól fizető állások? Nekem legutóbb br 101480 ft fizus közmunkát ajánlottak, rendes állásokról meg általában vissza se jeleznek.

2016. aug. 1. 09:30
 8/8 anonim ***** válasza:

"Meg vannak közepes szellemi adminisztratív munkák"

Ez így mind szép és jó számomra, na de hol?? 25 éves diplomás munkanélküli vagyok minimálbérért is simán elvállalnák hasonlót! Pécsen illetve környékén esetleg van ilyesmi? Szerintem biztos nincs, ha mégis valaki legyen már olyan kedves, hogy belinkeli!

2016. aug. 2. 20:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!