Akik ellenzik a családot, gyermekvállalást azok 80 éves korukig szeretnének dolgozni?
A népességöregedés miatt emelkedik a nyugdíjkorhatár Európában.
Szerintem, ez nem helyes.Egy 60 éves embernek pihennie kell, unokázni, utazni,sportolni vagy kertészkedni.Nem pedig dolgozni.
Például, Törökországban, ahol stabil a népesség, nincs elöregedés, sokkal hamarabb mennek nyugdíjba az emberek, már az 50-es éveig közepén van lehetőségük nyugdíjba menni.
Európában, meg már a 70-es korhatáron spekulálnak.Szégyen és emberellenes.
A gazdagabb európai országok próbálkoztak Európán kívülről jövő bevándorlással,de több volt a kár, mint a haszon.
A másik gond, hogy sokan ellenzik a gyermekvállalást,a családot is.
Illetve, az állam berendezkedés , munkahelyek sem elég családbarát.
A média is felelős,népszerűsíti a hedonizmust.
Ha választanom kell aközött, hogy csinálok gyereket és nekik 70-80 év szopás lesz az életük vagy hogy nem lesz nyugdíjam, akkor egyértelműen az utóbbit választom.
Mondjuk, én tekintettel vagyok a gyerekeimre...
"A másik gond, hogy sokan ellenzik a gyermekvállalást,a családot is.
Illetve, az állam berendezkedés , munkahelyek sem elég családbarát.
A média is felelős,népszerűsíti a hedonizmust."
Ja, meg hogy a kormány lenyúlja a pénzünket és ehhez hasonlók...
De gondolom, ez neked ilyen mellékes dolog.
Hiába akarok 25 évesen családot, ha folyamat dolgozok, de pénzem meg akkor sincs, de még nőzni sincs időm a munka miatt.
Mire én nyugdíjas lennék, addigra a gépek átveszik a hatalmat. :D
23/F
"Egy 60 éves embernek pihennie kell, unokázni,"
Ha nincs gyerek, nincs unoka sem...
Tudod havi szinten mennyibe kerül egy gyerek? Aki sosem vállal, az a munkás évei alatt bőven tud annyit megtakarítani, hogy ne kelljen öregen dolgoznia, csak a saját kényelmét kiszolgálnia.
Aki gyereket vállal, az meg plusz költséget is vállal, sőt, az ember ugye élete végéig segíti a gyerekét, ha kell, így még az is lehet, hogy a nyugdíjból is támogatni kellene az utódot.
Nekünk 1 gyerekünk van, nem is lesz több. Gondolod az ő adójából lesz meg mindkettőnk nyugdíja??? Vagy szerinted is 1 gyerek nem gyerek, és 2 alatt nem is érdemes vállalni...
Te még nem hallottad, hogy a gyerekvállalás nem gazdasági okokból történik, hanem érzelmi okokból???
Egy gyerek felnevelése 30-40 millió, 3 gyerek 100 millió körül van.
Ebből veszek házat, és van annyi megtakarításom, hogy nem kell aggódnom.
Nyugdíjam így se, úgy se lesz. Nem számítok rá. Ami volt, a Fidesz lenyúlta.
A libsik a megfelelő családtámogatást ellenzik, mert mint bebizonyosodott az utánpótlást fekete Afrikából kívánják megoldani.
Csak hát olcsó húsnak híg a leve!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!