Mi a véleményetek arról, hogy 8500ft tb-t fizetek, és az egyik betegségem után havi 5500ft adókedvezmény jár?
És ez még semmi, teljesen abszurd a rendszer, 8 éve beteg vagyok, a gyógyszer költségeim erre a betegségre havi 14ezer ft egy fillér segítséget sem kaptam hozzá, pedig direkt kérdeztem az orvost, kaphatnék e kedvezményt valahogy mert irdatlan nagy teher ez a havi 14ezer ft gyógyszerekre. közel 2 hónappal ezelőtt kiderült, hogy egy másik betegségem is van, havi 650ft-be kerül rá a gyógyszerem és felhívták rá a figyelmem, hogy ez a betegség viszont az adó kedvezményes betegségek listáján van.. ez a kevésbé súlyos betegség a kettő közül és teljesen indokolatlan h erre kapok havi 5500ft adó kedvezményt, a másik súlyosabb és költségesebb betegségem után viszont soha egy forint segítséget sem kaptam!
Csak szerintem elborult ez az eü támogatás?
Mamám meg nagybátyám viszont cukor beteg, nagybátyám gyógyszeresen, az egyik gyógyszertől mellékhatások voltak, amit tud szedni, az havi 4500ft emellett a vércukor mérőhöz kellő csíkokat Minden hónapban meg kell vennie. Mamám inzulinos, ingyen kapja az inzulint, és kedvezményt kap a csíkokra és a cukor mérőre..
Mi ebben a logika? Mégis mi alapján döntötték el, hogy mi alapján jár vagy Nem jár támogatás?
Ha úgy érzed, hogy a betegséged alapján nem kellene jogosultnak lenned, egyszerűen ne igényeld a kedvezményt.
Ha úgy gondolod, hogy pl. a laktózérzékenység vagy a cukorbetegség nem elég súlyos betegség, hogy arra kedvezményt kellene adni, akkor jelezd az országgyűlési képviselődnek a véleményed és ha sokan támogatják, akkor majd kiveszik abból a körből, amelyekre igénybe lehet venni a kedvezményt.
# 5:
Az egészségbiztosítási járulék mértéke a bruttó bér 7%-a.
Utolsó: nem.
Egyéni fizetőknél egységesen 7050 Ft 2016. Január 1-től.
# 9:
Amiről te írsz az az a járulék, amit mindenkinek legalább ki kell(ene) fizetnie, ha nem jogosult TB-re pl. mert tanul, vagy nyugdíjas, vagy át nem vállalja az önkormányzat.
A munkaviszonyban álló embereknek a bruttó béréből vonja le a munkáltató a 7%-os egészségbiztosítási járulékot. Nézz csak utána! Én például örülnék, ha csak annyit vonnának, amennyit te írsz, mert növekedne a nettóm, amúgy meg így is úgyis hagynak meghalni, ha bármi betegségem van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!