Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Hogyan lehet az embereknek...

Hogyan lehet az embereknek ennyi pénze? Régen nem hogyan volt?

Figyelt kérdés

Nézegetem a budapesti régi ( 19. Század végi, 20. Század eleji ) polgári lakásokat és eszméletlen árak vannak.

Egy 1 szobás 40-50m2-es lakás 40-70 millió között van, kerület függő ( a panelokban persze olcsóbb, dee én most a polgári lakásokról beszélek ), a nagyobb lakások, 100-120m2 között i 2-3 szobásak már 80-120 millió forintba kerülnek, a még nagyobb 150-170m2-esek pedig akár több százmillióba kerülnek ( egy olcsóbb kerületben már 150 millió körül van, de mondjuk az Andrássy-n 250-300 milliónál KEZDŐDNEK ).

De hogyan lehet tisztességes munkával ennyi pénze az embernek? Régen hogyan vették meg ezeket az átlag polgárok?

2016. aug. 1. 10:51
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
28%

Hidd el, én nap mint nap csak ezt látom, ezzel foglalkozok, ingatlanközvetítő vagyok.

Egyébként meg 300 ezret nettóban csak az elit magyar keres, bármilyen hihetetlen, de az alja munkát végző magyarok Budapesten is minimálbérért dolgoznak.

2016. aug. 1. 11:53
 12/27 anonim ***** válasza:
100%

11: Azért 300 ezer még egyáltalán nem olyan nagy fizetés, hogy az elit legyen.

Én elit fizetésnek a havi 500e-millió és annál többet gondolom.

2016. aug. 1. 11:58
 13/27 anonim ***** válasza:
0%

Amúgy meg, az a 80 milla egy nyugatinak az olyan mint egy magyarnak egy balatoni nyaraló, csak ő nem pancsolni jár le ide, hanem spermát üríteni.

Mi olyan hihetetlen ebben?

2016. aug. 1. 11:59
 14/27 anonim ***** válasza:
100%

Egyáltalán nem olyan 80 milla.

Az ott is nagy pénz.

Ha havi 400 ezret félre tud tenni(amihez legalább kell egy 3 ezer eurós fizetés), akkor is kiszámolhatod, hogy majdnem 20 évig csak a lakás árát fizeti, hol a kamat?

Felejtsük már el ezt a nyugaton kolbászból van a kerítés dolgot...

2016. aug. 1. 12:05
 15/27 anonim ***** válasza:
100%

Spermaürítéshez nem kell lakás. Elég egy hotelszoba.

De látom, nagyon rá vagy kattanva erre a témára :)

2016. aug. 1. 12:42
 16/27 anonim ***** válasza:
0%

Balatoni/tóparti nyaraláshoz sem kell saját nyaraló, elég egy hotel szoba, vagy egy sátor is.

Ez ugyan az kérlek..

Én amúgy már azt várom, hogy Szerbia is csatlakozhasson az EU-hoz, mert akkor Belgrád lesz az új kupleráj, a szerb nők amúgy is szépek.

Amúgy most már ez az ingatlan árszínvonal a külföldieknek sem tetszik annyira, ha kíváncsi vagy rá. De mégis ez a legolcsóbb város ami EU-s és jó a közbiztonság.

2016. aug. 1. 12:51
 17/27 A kérdező kommentje:

8# most nettó 120-at keresek, hitel, rezsi, autó költségek, stb. kifizetése után marad pénzem élni ( kaja, ruha, hasonlókat kell érteni ez alatt ), jó esetben havi 15 körül tudok eltenni, de 10-et biztosan ( nem élek nagylábon ).

Ha lenne feleségem, a kaja költség és a ruházat ára megduplázódna, továbbá kissé megnőne a víz és az áram fogyasztás. Számoljunk mondjuk +60 ezret, ez biztosan elég lenne.

Na mármost ha ő nettó 180-at keresne ( mert úgy jön ki a közös nettó 300 ), amihez hozzájönne az én félrerakott 10 ezrem ( 190 000 ), de levonjuk a 60-at, félre tudnánk rakni havi 130 ezret.

Ez egy év alatt ( ha nem megyünk nyaralni, nem veszünk semmi extrát, nem lesz gyerek ) 1 560 000 forint. Ha minden évben félre tudunk ennyit rakni, sehova nem megyünk, nem jön váratlan költség, nincs gyerek, akkor pontosan 32 év meg még néhány hónap összegyűjteni 50 milliót, amiből vehetünk egy 1 szobás garzont az Andrássy-n, vagy egy olcsóbb kerületben egy nagyobb ( max 2-2,5 szobás ) lakást. Mármint most a polgári lakásokról van szó, panelt vagy külső kerületben házat olcsóbban is lehet venni, de nem az van a kérdésben.

2016. aug. 1. 13:45
 18/27 anonim ***** válasza:
61%

Talán ne elit környékeken nézegess lakásokat. Mit gondolsz, hány ember lakik az általad felsorolt helyeken? 2 ezer? 3? Esetleg 5? Ez tudod mekkora része a magyar lakosságnak? 0,05%-a.

Amúgy nem is akkora rohadtul elképzelhetetlen luxus egy 70 milliós lakás. Egy középvezető beosztású/orvos/mérnök/informatikus házaspár havi nettó 1-1,5 millát alsó hangon is megkeres, ebből nem tart olyan sokáig megtakarítani ennyit. Pláne ha még vesznek is fel rá hitelt, mert miért ne kapnának ugye.

2016. aug. 1. 14:48
 19/27 anonim ***** válasza:
te is tudod,hogy átlag ember nem vesz ilyesmi,az jobb esetben beéri egy vidéki kevésbé frekvántált helyen lévő lakással vagy házzal. pl mi megyeszékhelyen a központban 7 millióért vettünk lakást. ez annyira nem rossz a pesti árakhoz képest.
2016. aug. 1. 14:52
 20/27 A kérdező kommentje:

18# nettó másfél millió? Ugyanabban az országan élünk?

Ha nagyon jól megy nekik és jó munkahelyük van, akkor max bruttó 1 körül.

2016. aug. 1. 15:31
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!