Milyen politikai nézeteid vannak a pártok terén?
Ez csak egy felmérés szerűség, nagyon kíváncsi vagyok hogy az itteni emberek melyik pártra szavaznának a 2018-as választáson, ha valaki akarja még leírhatná, hogy ha 2014 után váltott és miről és miért.. csak egy pártal válaszoljatok kérlek, ha lehet egyszer, és ne szidjáok egymást és ha lehet az én kérdésemmel törődjetek ne a kommentekkel! :D
Köszönöm.
Nem kérdező, egy kérdés mindig vitákat generál, és attól nem tekinthetsz el. Az észrevételek tükrözik a válaszolók gondolatvilágát, de a valóságot nem feltétlenül. Emiatt a válaszokból semmiféle hasznos következtetést nem tudsz levonni. Maximum annyit, hogy esetleg többséggel rendelkezőnek látod x pártot, és te nem akarsz kilógni a sorból.
A helyzet az, hogy engem emiatt nem érdekel, kinek mik a politikai nézetei, viszont szívesen megbeszélek bárkivel egy konkrét témát, mert azt lehet. Politikai nézetet csak felsorolni lehet.
Itt a probléma az is, hogy ez az igény a minőség laposodását is kifejezi. Azt, hogy érdemi, fontos dolgokat meg se látunk, nem ismerjük fel, mik azok, viszont hosszan tudunk lényegtelen formalitásokról vitatkozni. És itt fontos megjegyezni (ez is a formalitáshoz tartozik), hogy nem a te bántásod kérdező. Már csak azért se, mert abból nekem semmi hasznom nem származik, az meg nem öröm számomra, ha valakit megsérthetek, sokkal inkább öröm, ha tudom segíteni az eligazodásban.
Ma olyan a politika Magyarországon, hogy egy érteles ember politikai nézeteit egyetlen párt se tudja lefedni. A pártok ugyanis nem "nézeteket" nem programot hirdetnek, hanem azt keresik, mit hisz el több ember. Mert az szavaz rájuk, és a több szavazat nagyobb hatalmat jelent. Csak éppen e hatalommal értelmesen élni már nem lehet. Nagyjából úgy, hogy már addig igazítgattuk a kabátot, hogy már csak újat venni érdemes. Nem új pártot, új szemléletet. Az egyetlen baj, senki nem tudja, melyik lenne egyszerre jó is, és hihető is.
2014-ben a fidesz mellett áltam, gndoltam magamban,egy cilus talán kevés volt hogy rendezze amit tud, hátha most érezni fogjuk amit alkot. ......közben rájöttem hogy....hàt nem...
Egy biztos : többet nem dőlök be a keresztényes dumáiknak. Szerintem az MSZP-re fogok szavazni. Rájöttem sokmindenben tévetem velük kapcsolatban. Én ennyit tudok mondani.
Aki otthon marad, a múltra szavaz! Egy jobb korra: kizsákmányolás-mentes társadalomra, a Népköztársaságra, emberhez méltó életre. Amit szétszabotált az értelmiség - hogy burzsujjá és kulákokká válhassék. Polgárrá.
Restellem, de én elmentem 2x szavazni. Mindkétszer a Thürmerre, :-( Ma már tudom, hogy ha valaki bejut a polgári parlamentbe, annak a burzsujt és kulákot kell szolgálnia. Még ha Kádárral és-vagy szociális programmal csapja be a választóit, akkor is: Medgyessy Péter komolyan gondolta népbarát intézkedéseit és ezért repült. Amíg ígérgetett nem bántották, de amikor hozzálátott teljesíteni a választási programját, azonnal hecckampányt indítottak ellene.
Ma már (törvényszerűen) Thürmer is tök "polgári" lett: uszít a nyomorultak (menekültek, cigányok) ellen, lesajnálja a munkanélkülieket, nyal a polgári értelmiségnek, a kuláknak, a burzsujnak, a náciknak, Budaházynak, Orbánnak - bárkinek. Anélkül is sikerült lejáratnia magát, hogy bejutott volna a parlamentbe, mint Horn, Németh, vagy Gyurcsány.
Én vén csont vagyok és még az átkos rendszerben szocializálódtam. Az én ideám azóta is a népi demokrácia, amit szocializmusnak és proletárdiktatúrának is szokás nevezni. Azt pedig csak vörösterrorral lehet restaurálni, mint 1919-ben, vagy 1945 után. (Ahogy a polgári demokráciát munkanélküliséggel és a freikorps masíroztatásával: azaz fehérterrorral és narancsterrorral.)
Én a színtiszta demokráciát hazugságnak tartom. Ém még az alapvető társadalmi osztályok antagonizmusát tanultam, miszerint az indusztriális világban csak diktatúra létezik, aminek két formája van: a már említett proletárdiktatúra és a burzsoázia diktatúrája, amit az értelmiség színtiszta demokráciának nevez -, mert a tőkésektől sztárgázsit, életpálya modellt és bársonytalárt kap érte aranylánccal.
Ezek után én nem látom értelmét a szavazásnak, és már csak azért sem megyek el ilyesmire, mert úgy ezt az ocsmány rezsimet legitimálnám.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!