Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Értékrendem tekintve, mit...

Értékrendem tekintve, mit javasoltok, melyik pártra szavazzak 2018-ban? 23F

Figyelt kérdés

Még sohasem voltam szavazni, viszont 2018-ban szereték elmenni. 2014-ben azért nem voltam szavazni, mert sajnos nem tudtam eldönteni, kire voksoljak, illetve, értékrendem sem volt még kialakítva.

Értékrendem a következő: Fontos nekem, hogy európai, s egyben magyar polgár vagyok. Nagyon szeretem kontinensünket, számomra ez a földrész a Haza, itt szeretnék élni. Nagyon fontos számomra a tisztelet, a tolerancia, a békesség és megértés a többi kultúra iránt. Kiemelkedően fontos számomra a környezetvédelem, a zöld értékek képviselete. Támogatom a természet védelmét, a fák ültetését. Fontos számomra a kultúra, tradíciók ápolása, szeretem a művészeteket és szeretném, ha sokkal több ember sportolna, figyelne az egészséges életmódra.

Ezen értékek szerint, mit javasoltok, kire szavazzak? Melyik a leginkább megfelelő párt számomra?

2016. júl. 24. 17:45
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
56%

Van valamelyik honlapon ilyen politikai teszt.

Nekem a Civil Mozgalmat ajánlotta.

2016. júl. 24. 17:49
 2/22 anonim ***** válasza:
Hát, ez így az LMP. Liberális, hiányzik belőle a mostani jobboldalra jellemző szociális érzéketlenség, korrupció ellenes. Ugyanakkor nem támogatja a migrációt, amitől a legtöbb magyar, liberális, konzervatív egyaránt fél.
2016. júl. 24. 17:50
 3/22 anonim ***** válasza:
4%

"fontos számomra a környezetvédelem"

Fogadjunk, hogy egy halom tusfürdőt meg pacsmagot elhasználsz minden áldott nap és fa helyett gázzal fűtesz!

2016. júl. 24. 18:00
 4/22 anonim ***** válasza:

Teszteld le magad :)

[link]

[link]

De a legjobb tudod az lenne, ha elolvasnád a pártok programjait, és azok alapján döntenél.

2016. júl. 24. 18:15
 5/22 anonim ***** válasza:
35%
Jobbik. Egyedül ők akarják megvédeni Magyarországot és Európát.
2016. júl. 24. 18:22
 6/22 anonim ***** válasza:
64%
Tisztán Együtt PM :)
2016. júl. 24. 18:32
 7/22 anonim válasza:

Sajnos, az általad felsorolt értékek összességét egyik párt sem képviseli. Vannak olyanok, amelyek közel állnak bizonyos szempontokból, de a választáshoz először Neked kell megválaszolnod pár kérdést.

Választanod kell, hogy európai, vagy magyar polgár vagy-e, "egyben" már nem kezeli ezt a kérdést egyetlen párt sem, maximum szólamok szintjén.

Választanod kell, hogy az ország, vagy a kontinens a hazád. Vedd figyelembe, hogy a kontinens nem országunkhoz tartozó része más népek országa, és ők nem tartják azt a Te hazádnak.

Választanod kell, hogy a tisztelet, vagy a tolerancia fontosabb-e Neked, mert a tisztelet általad elismert értékeknek jár, a tolerancia pedig ezen értékek lebecsülőinek, vagy mondjuk úgy, hogy általad nem elismert értékek tisztelőinek.

Választanod kell, hogy az "Ember tragédiája" úgy a jó, ahogy Madách megírta, vagy jobban tetszik úgy, ahogy Alföldi Róbert színre vitte. Mindkét megoldást egyik párt sem támogatja.

És még pár gondolat:

Csak azon kultúrákkal (keresztény, zsidó, iszlám, ősmagyar, polinéz endo-kannibál törzsi kultúrák, stb.) szemben várj békességet és megértést a választott pártodtól, amelyeket átfogóan ismersz, és arra valóban érdemesnek találsz. Minden kultúrát egy párt sem támogat.

A környezetvédelem egyelőre csak egy szlogen ma, pártszinten csak a propagandaereje miatt tűzik zászlóra. Akárcsak a művészetek támogatása, a környezetvédelem is egyéni feladat.

A tradíciók ápolása konzervatív tevékenység.

A lustaság és kényelemszeretet, a drog-, alkohol-, cukor-, internet-, média-, és egyéb függőségek rábeszéléssel vagy demokratikus pártprogramokkal nem megoldható problémák. A sport és az egészségvédelem utolsó meggyőződéses, elvszintű támogatója a múltban Spárta, a közelmúltban Adolf Hitler volt.

2016. júl. 24. 18:50
 8/22 anonim ***** válasza:

Vokskabinban csak a roma politikával kapcsolatban lehet kitölteni kvízt...

Abban minden pártra szavazhatnék ez alapján.. :-)

2016. júl. 24. 18:59
 9/22 anonim ***** válasza:
25%

"Választanod kell, hogy a tisztelet, vagy a tolerancia fontosabb-e "

és itt most a baloldal képviseli a tiszteletet, vagy a toleranciát? :)...

szerintem a fidesz egyértelműen a legjobb, hogyha a legnagyobb problémánk jelenleg, hogy az M1-en milyen "nőverésre buzdító tartalmak" futnak :DD

de persze nyugodtan be lehet állni a gyerekek közé, akik semjén zsolt lovasszobráról rettegnek

[link]

2016. júl. 24. 20:19
 10/22 A kérdező kommentje:

Sajnos tisztában vagyok vele, hogy nincs olyan párt, ami egyszerre képviselné az összes dolgot értékrend listámról. Kénytelen vagyok hát bizonyos dolgokról lemondani. Nagyon nehéz feladat, de muszály lesz.

"Választanod kell, hogy európai, vagy magyar polgár vagy-e..."

Én úgy gondolom, hogy a 2 dolog nem zárja ki egymást. Hiszen magyar vagyok, illetve, egyszerre európai is. Magyarország része Európának. Európában élek, nagyon szeretem a kontinensünket, egyben magyar is vagyok. Magyarország egy európai ország. Boldog vagyok, hogy európai vagyok.

"A környezetvédelem egyelőre csak egy szlogen ma, pártszinten csak a propagandaereje miatt tűzik zászlóra. Akárcsak a művészetek támogatása, a környezetvédelem is egyéni feladat. "

Nekem nagyon fontos a környezet védelmének ügye. Egy, a környezetett tisztelő, fákat ápoló és ültető, parkokat bővítő és fejlesztő pártot keresek. Tény, hogy a sport, egészséges életmód főként egyéni döntés kérdése. Viszont a párt, ha fontosnak tartja ezt, motiválhatja, bátoríthatja az embereket a sportos, egészséges életmódra. A művészetek támogatása is fontos dolog, ezt is megteheti a párt, ha szeretné.

Mi az, amiről le tudok hát mondani? A sport, egészséges életmód, művészetek iránti szenvedély, úgy érzem, főként egyéni döntés kérdése. Le tudok mondani ezekről a dolgokról. Mi marad tehát? Környezetvédelem, magyar vagyok és egyszerre európai is. Nekem azt javasolták, hogy ezen 3 tényező fényében, 3 olyan párt van, akik közül érdemes választanom:

(1) Lehet más a Politika

(2) Együtt

(3) Modern Magyarország Mozgalom

2016. júl. 24. 20:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!