Magyarországon középfokú végzettséggel, általában miért csak annyit lehet keresni, hogy "mama hotelezésre" elegendő?
Én, amikor leérettségiztem, nem volt kedvem egyetemre menni, leraktam egy OKJ-t.
Így lett egy középfokú végzettségem, amiben dolgozni kezdtem.
Az OKJ neve alapján nagyon jól hangzott,de normális bért nem lehetett vele keresni.
Kerestem vele 110 ezer forintot.
Na, akkor "ébredtem fel" és elhatároztam, hogy kell egy diploma, amit nagy nehézségek árán, de megcsináltam.Így már, "optimálisabb" a fizetésem.
Az a 110 ezer forint, csak mama hotelezésre volt elegendő.
Ebből finanszíroztam az egyetemi tanulmányaimat, ugyanis költségtérítésesre jártam.
Mire elég 110 ezer forint?
A környéken, egy nem madmax környéken levő albérlet 60 ezer/hó, plusz rezsi, kb 25-30 ezer forint/hó.
Már el is ment 85-90 ezer.
Aztán ott vannak a nem várt kiadások, például ha elromlik a mosógép vagy a hűtőszekrény.
Meg, ruházkodni is kell néha.
Továbbá, enni is kell.
Aztán, még nem sportoltam, nem vettem uszoda vagy kondibérletet.
Továbbá, ha van akkori kocsifenntartás.
Ha meg albérletben laksz és csak ennyit keresel, akkor a tanulást is elfelejtheted.
Így, diplomával sem dőzsölök túlzottan, de külön tudtam költözni otthonról, tudtam önálló életet kezdeni.Tudok egészségesen táplálkozni, sportolni.
Ha nem diplomázok, akkor esélytelen.
Pedig, egy komolynak mondott multinál voltam adminisztrátor.
Szerintem, egyáltalán nem normális, hogy csak ennyit keresnek az emberek, akár közép akár felsőfokú végzettséggel rendelkezőket nézzük.
Nem mindenki annyit keres, mint te. Van olyan ismerősöm, aki alacsonyabb végzettséggel többet keres, mint én. Jóval többet! Pedig én sem nyomorgok. Ahogy már írták, jó szakma kell, amire van igény. Hiába tanul valaki olyat, amire nincs is kereslet.
Azért nem kerestél keveset, mert nem is csináltál semmi különöset. Pont az ilyen kis kényelmes irodai adminisztratív munkákra jelentkeznek a legtöbben.
"Én, amikor leérettségiztem, nem volt kedvem egyetemre menni,"
nem tudom akkor miért probléma, hogyha a munkáltatónak meg jó fizetést adni nincs kedve
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!