Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért nem adják vissza már a...

Miért nem adják vissza már a 13.14. havi fizetést, nyugdíjat?

Figyelt kérdés

Ausztriában is van ilyen.

Magyarországon is volt, csak elvették a politikusok.

Márpedig ez jár, vissza kell adni.

A magyarok kevés pénzt keresnek, a 13-14. havi fizetésből tudnának karácsonyi ajándékokat venni a szeretteiknek.

2016. júl. 17. 15:59
 1/8 anonim ***** válasza:
96%
Egy évben csak 12 hónap van. Nem értem, mit problémázol.
2016. júl. 17. 16:02
 2/8 anonim ***** válasza:
22%
Visszakaptad, rezsicsökkentésben, áfacsökkentésben, alacsony inflációban.
2016. júl. 17. 16:07
 3/8 anonim ***** válasza:
75%

Áfacsökkentésben, 2. válaszoló?

A Fidesz emelte fel az áfakulcsot 25-ről 27 %-ra (előtte Bajnai 20-ról 25-re, az alapvető élelmiszerekét közben 18-ra csökkentve), utána meg még mindenféle különadókat vezetett be (legismertebb a népegészségügyi termékadó, ismertebb nevén chipsadó). Most némely hústermékek Áfája persze valóban csökkent (elég jelentősen, 5 %-ra), de a legtöbb termékre vonatkozó általános áfakulcsot a Fidesz megemelte még a 2010 és 2014 közti ciklusban.

2016. júl. 17. 16:11
 4/8 anonim ***** válasza:
82%
Semmi szükség nincs 13.,14. havi juttatásokra.Bőven elég a 12 havi fizetés egy évben,ha az tisztességes.
2016. júl. 17. 16:15
 5/8 anonim ***** válasza:
21%

Azért vette el, hogy a POLGÁRnak adhassa. Azt pedig lesheted, hogy mikor kapod vissza!

Ugyanis a politikust a polgár - a tőkés osztály - tartja. Ez egy ilyen rendszer. Tudod: csak a polgár, csak a polgár, mocskos proli dolgozzál már! Polgár, polgár, polgár, polgár.

2016. júl. 17. 16:18
 6/8 anonim ***** válasza:
77%

Mert nem jár, csak adható. Ennyi.

Amúgy is miből adjon a munkáltató amikor csak 12 hónap van. Én sosem kaptam ilyet. A cég ahol dolgozom sokan mondják hogy már régóta nincs. Nálunk fél éve vették el az Erzsébet utalványt beleinvesztálták a fizetésünkbe mert így olcsóbb. Igaz hogy abból semmit nem látunk mert megy adóba de sajnos ez van. Nekünk kis embereknek nincs ebbe beleszólásunk, akinek nem tetszik az sajnos menjen el. Én nekem sem tetszik sok minden, én se keresek sokat, de sajnos a külföldi munkát nem tudom vállalni sok minden miatt, más lehetőség a gyári munkán kívül a környékemen nincs. Alapból ameddig ez a kormány van addig semmi nem lesz.

2016. júl. 17. 16:24
 7/8 anonim ***** válasza:
81%

""előtte Bajnai 20-ról 25-re, az alapvető élelmiszerekét közben 18-ra csökkentve),""

Utána pedig visszaemelték a 18%-os áfát 25%-ra.

2016. júl. 18. 09:26
 8/8 anonim ***** válasza:
74%
Kedves előző válaszoló! Bajnai előtt minden élelmiszer áfája 20 % volt. Ezután Bajnai ehelyett 2 fajta áfakulcsot vezetett be az élelmiszereknél: az alapvető élelmiszerek 18 %-os és minden egyéb 25 %-os Áfáját. A 18-ból sosem lett 25, de 27 sem, ezt Orbán is meghagyta, csak a nem alapvető élelmiszerek (és más árucikkek, leszámítva a kulturális árucikkek, pl. újságok 5 %-os Áfáját, amit ő is és Bajnai is békén hagyott) Áfáját emelte 25-ről 27 %-ra, majd mostanában a sertéshús Áfáját 5 %-ra csökkentette.
2016. júl. 18. 09:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!