Miért jön mindig azzal a Fidesz, hogy az MSZP elvette a 13. havi fizetést és nyugdíjat? Kérdem én, akkor amikor hatalomra kerültek, miért nem adták vissza?
"Kérdem én, akkor amikor hatalomra kerültek, miért nem adták vissza?"
Nem is fogják soha. Régen volt már olyan erős gazdaságunk -ha volt valaha is-, hogy ezeket a pluszokat kibírja.
Azért ezzel vitatkoznék. A rezsicsökkentés nekem pl. jó volt, mert nagy házam van. Szerencsére az idő is enyhe volt a télen, ez még rádobott a dologra. Tippre úgy 20 éve nem voltak ilyen alacsony rezsis kiadásaim, mint idén. Emiatt egy csomó pénz a zsebemben maradt, és végre el tudok menni nyaralni a családommal.
A foglalkoztatás kozmetikázása alatt a közmunkára gondolsz nyilván. Meg arra, hogy ha valaki nem veszi fel, azt kiütik a bejegyzett munkakeresői nyilvántartásból. Ebben már igazad van. Viszont az MSZP alatt meg szabadon jártak rabolni, meg fosztogatni a cigányok. Amíg közmunkán vannak, addig legalább nem szurkálnak. Csak az a kár, hogy az igazán nagy gengszter, sötét söpredék cigánynak meg sem fordul a fejében, hogy ellátogasson a közmunkahelyekre esetleg.
Persze hogy elvették, mert kellett még nekik, a talicska nem volt egészen tele!!!
Orbán egyébként a közintézményi, közszolgálati dolgozók 13.-ik havi fizetését már vissza-adta nekik, a nyugdíjasok még várhatnak.
Ugyanis a nyugdíjasok hiába is kezdenek el ez miatt sztrálkolni, meg munkabeszüntetést stb. szervezni, a kutyát nem zavarja, hiszen legtöbbnek munkája sincs, így a gazdaság egyetlen szektorában sem fog megállni az élet!
NEM elvették, hanem a válság miatt visszavették! Ugyanis ők adták meg a 13. havi fizetésekkel együtt. A Fidesz még 14. havit is ígért.
Annyit még egyetlen kormány sem lopott 25 év alatt, mint a Fidesz. Csak olyan intézkedéseket hoznak, ami a saját zsebüket növeli. A lakosság többségének sorsa, vagy az ország sorsa nem érdekli őket.
A kérdés már csak azért is érdekes, mert eleve az MSZP vezette be a 13. havi nyugdíjat, és csak a világgazdasági válság miatt vonták be. Világgazdasági válság meg már sehol, sőt a Fidesz szerint olyan jól teljesítünk, hogy az összes állam irigyen bámul minket, csak nem merik bevallani, mert Soros megtiltotta nekik. :D
A nyugdíjemelés mértéke is csökken, és a minimálnyugdíj 2008 óta nem változott.
De lépjünk ezen túl nagyvonalúan, foglalkozzunk azzal, hogy a nyugdíjasok melyik kormány alatt átlagban mennyi rendkívüli juttatást kaptak átlagban egy évben! MSZP (7x1 hó):8 = átlag 0,875 havi nyugdíj/év a két ciklus alatt.
Fidesz alatt a 9 év alatt volt kb. max 25000 Ft összesen, ha ezt elosztjuk: 2778 Ft / év lesz felfelé kerekítve.
Szerintem a minimálnyugdíjasnak is több a havi nyugdíjának a 0,875-öd része, mint 2778 Ft, szóval biztos vagyok benne, hogy mindenki többet kapott akkor. És akkor még az inflációt nem is számoltuk bele. Bár igaz, a Fidesz krumplit is adott annak, aki kezet csókolt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!