Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mely párthoz tartoznak ezek a...

Mely párthoz tartoznak ezek a sajtók?

Figyelt kérdés

888.hu, 444.hu, index, origo

Elsősorban arra vagyok kíváncsi, hogy ez a négy media, melyik párt érdekeltségébe tartozik.

Esetleg tudtok még mondani hasonlóan nagy online hírportálokat akkor kérlek írjátok le.

2016. júl. 15. 12:05
 1/7 anonim ***** válasza:
71%

A 888 tisztán Fideszes, a tulajdonososi viszonyok is erősen köthetőek a párthoz, valamint erősen propaganda szaga van az írásoknak.

Az origo szintén Fideszes tulajdonú, de tartalmát tekintve próbál semleges lenni.

Tudtom szerint az index és 444 tulajdonosai nem köthetők magyar pártokhoz, tartalmukat tekintve liberális beállítottságúak. Ezen belül az index objektivitásra törekszik, ez nem mindig van meg a 444-nél.

2016. júl. 15. 12:15
 2/7 anonim ***** válasza:
75%

A 888 Fidesz-szócső.

Az Origo a Magyar Telekom tulajdonában áll - semleges hangvételű általában, de a Telekomhoz kötődnek az érdekei.

Az Index tudomásom szerint Spéder Zoltán tulajdonában áll, aki régebben kötődött a kormányhoz, mostanában szembefordult vele. Ehhez képest érdekes, hogy az Index már jó ideje erősen kormánykritikus volt, a nemrég történt összezördülések ellenére is.

A 444.hu liberális szellemiségű portál, nem konkrét párthoz kötődik.

2016. júl. 15. 12:24
 3/7 anonim ***** válasza:
25%

A 444 tudtommal az indexből vált ki, nem konkrétan pártot támogat, hanem pártot ellenez, méghozzá a Fideszt. Szerintem a cikkeik többsége cseppet sem mondható objektívnek, nagyon sok a demagóg és értelmetlen kormány ekézés.

A 888 egyértelműen Fideszes, jól mondta az előttem válaszoló, lényegében szócső.

Az indexnél én is úgy tudtam fideszes vezetés van vagy volt, nem vagyok benne teljesen biztos, ennek ellenére nem fideszes kötődésű, nekem liberálisnak tűnik.

Az origót tartom a 4 közül a legpártatlanabbnak.

2016. júl. 15. 12:30
 4/7 anonim ***** válasza:
Annyival egészíteném ki, hogy az index mszp-s kötődésű és a 444-et volt indexes újságírók alapították.
2016. júl. 15. 12:37
 5/7 anonim ***** válasza:

444.hu -> csőliberál, gyakorlatilag egyetlen célja a Fidesz minden lehetséges módon történő támadása, 20%-os részesedése van benne a TI-nek ami Soros György tulajdonában áll.

888.hu -> Fidesz kreáció, próbáltak a 444 mintájára létrehozni egy ellenoldalt, tolni a fiataloknak is propagandát. Nem jött össze.

index.hu -> CEMP tulajdon, független kiadó, a tulajdonosi szerkezet a Fideszhez köthető, mégis erősen kritikus, sokszor támadó liberális sajtó

origo.hu -> Eladta a Telekom, Fidesz közeli befektetők vették meg a portált, ennek ellenére próbál objektív, független lenni, a négy közül a legélvezhetőbb szerintem.

2016. júl. 15. 13:00
 6/7 anonim ***** válasza:

444 Soros ultraliberális gyakorlatilag a kuruc baloldali megfelelője

index mszp baloldal

origo jobboldal

888 fidesz jobboldal

2016. júl. 15. 13:31
 7/7 A kérdező kommentje:
Ok. Köszi mindenkinek
2016. júl. 15. 17:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!