Ha van munkára lehetőség miért miért nem akar az emberek egy része dolgozni?
Sokan "sírnak" (ismerőseim közt is van jó pár ilyen), hogy nincs munka csak a segély stb...
Amikor pedig az újságokban - a neten több ezer állás közül lehet választani szinte minden szakmában. Amikor ezzel szembesítem őket szinte mindig az a válasz, hogy most - nem érek rá megnézni- majd megnézem a hírdetéseket máskor stb...
Most jutott eszembe - volt egy kivétel. Az egyik haveromnak (Ózd) szóltam, hogy láttam egy hirdetést az egyik újságban ahol hegesztőket kerestek egy egri céghez. A haverom felvette a kapcsolatot ezzel a céggel és KB 1 hét múlva már dolgozott is. Ingyen fuvarozzák őket minden nap Ózdról Egerbe oda - vissza a kereset 140-160 ezer között mozog "tisztán".
Mondjuk mert a minimálbér nettója 7-80000 körül van?
És 55 -ezret megkeres közmunkával, köztanfolyammal is lazán? De egyik ből sem lehet megélni. Csak a közmunka köztanfolyam alatt nem fárad el és így el tud menni feketézni. A kettő együtt már jóval több mint a minimálbér. Így tudnak megélni az emberek sajnos...
2.v.! (hr-s)
JÚÚÚÚJ .....Jújjjjj ....csak ezt nem kellene.
Azt azért említsük már meg, hogy az ilyen munkaerőközvetítéssel, kölcsönzéssel foglalkozó cégek nagyon nagy része eleve az adóelkerülésre/adócsalásra jött létre. Eleve "bukóra" alapítják a céget, hogy aztán mikor sok a köztartozás akkor kiürítik és bedöntik az egészet. Majd alapítanak egy másikat. Nem véletlenül van szükség egy plusz cég közbeiktatása a körbeszámlázásokhoz.
Az évekig tartó 2-3 hónapos indokolatlan "adóoptimalizáló"
kamu hosszabbitgatásokról nem is beszélve.
+ Említsük meg azokat a hr-seket is akik magukat istencsászárnak képzelik és eleve a jelentkezők megalázására törekednek, "tesztelés" címszó alatt.
Megtörtént eset, hogy a kitűnő referenciákkal és végzettséggel rendelkező jelentkezőt felszólították, hogy négykézláb bújjon be az asztal alá. Természetesen megtagadta, .....nem alkalmazták, majd 1,5 X fizetésért egy másik cégnél helyezkedett el.
"Megvan a 8 általánosa (nem becsmérlés mert ez önmagában nem baj) de netto 150.-200.000 alatt fel se áll a karosszékből.."
Nyilván ezért szedik a kutyapiszkot/szemetet szégyen mellényben ötvenezerért. :)
Így van ahogy az utolsó is írta.
Nem kell megalkudni nyilván diplomával nem kell egy gyári munkát vállalni -bár ha sok ideje nem talál valaki én aért elgondolkodnék ezen is- de legyünk már tisztában azzal hogy a tudásunk mire elég a munkaerő-piacon és ne mindig a rendszert szidjuk
14-es
Nagyon nagy tévedésben élsz..Bocsi
Egyrészt előítéleteid vannak ezekkel a cégekkel és a Hr-el kapcsolatban, ami magánügy nem tudlak nyilván és nem is akarlak meggyőzni arról hogy nem így van
Nyilván vannak a piacon kiskapukat kereső kóklerek de nem ez a nagy átlag.
Mi is szolgáltatást nyújtunk és igenis sok embernek segítünk munkához jutni. Én ezt a részét szeretem a dolognak nyilván a cég persze fizet ezért a szolgáltatásért.
De nagyon sokféle céggel, munkakörrel, jelölttel találkozunk nap mint nap és elhiheted hogy van alapja annak a véleménynek amit leírtam.
Egyáltalán nem nézzük/nézem le a fizikai munkásokat sem, nekem is az a fontos hogy jó helyre kerüljön és hosszú távon szeresse amit csinál.
Nem egyszer volt olyan diplomás jelöltem aki elvállalta volna a gyártósori melót de én nem engedtem mert tudtam hogy az nem tenné boldoggá és nem maradna sokáig.
De sajnos az emberek mindig szeretik a könnyebb végéről megfogni a dolgokat várják hogy az ölükbe hulljon a lehetőség.
Tisztelet a kivételnek.
"a közmunkások, keresnek olyan 40-50 ezer körül, és nem sok mindent kell nekik csinálni (Itt most a városon belül dolgozókat mondom, akik heverésznek a hűvösben, meg fagylaltoznak)"
És a 40-50 ezer mire elég?
Tisztában vagy az árakkal?
Ki a felelős azért, hogy- a statisztikai adatok kozmetikázása miatt- "ötemberes" melóra kivezényelnek 15-20 főt -ezáltal tétlenségre kárhoztatva őket. Az jobb, hogy alibiből az összesepert faleveleket kiöntik, hogy újra legyen munkájuk?
Kivánom, hogy Te vagy a családtagjaid megtapasztaljátok, hogy milyen +35 vagy -20 fokban csak simán ácsorogni az utcán szégyenmellényben, a járókelők megvetésének közepette, -akár csak 8 órán keresztül.
16. v.!
Előítéletek?????? Mondod Te aki (valószínüleg létező) elszigetelt egyedi esetekből fogalmaz meg általános ítéletet!?
"De sajnos az emberek mindig szeretik a könnyebb végéről megfogni a dolgokat várják hogy az ölükbe hulljon a lehetőség."
Ez inkább úgy értelmezendő, hogy nem hülyék az emberek és nem fognak elvállalni rabszolgabéres állásokat- nagyon helyesen. Elég megnézni ezeket a munkaerőkölcsönző cégeket 500-600-700 Ft/órabér az átlagos kereset fizikai munkáknál. Nem tudom, honnan veszitek ezt a "a felajánlott kétszázezerért sem vállalja a nyócosztályos" szövegeket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!