Miért haragudnak rám sokan, amiért nem mentem el szavazni és soha nem is szeretnék? 23F
Sohasem érdekelt semennyire a politika. Senkit sem szeretnék megbántani, de ez az igazság. Szeretem a Hazámat, a csodálatos tájainkat, a népművészetünket, ételeinket, hagyományainkat, de a politika semennyire nem érdekel és nem is fog. Gyakorlatilag az alap dolgokat tudom mindössze, de több nem is érdekel.
Én Hazám iránti szeretetem főként rajzok, festmények formájában igyekszem megfogalmazni, mert a művészetek az életem.
Mégis, sokan támadnak, ha megtudják, nem szavaztam még és nem is szeretnék sohasem. Olyanokat mondanak, hogy "Felelőtlen vagyok!", "Semennyire nem érdekel téged, hogy demokráciában élhetsz, szégyeld magad!", illetve "Számomra döbbenetes és érthetetlen, hogy nem élsz alapvető jogaiddal!"
Én viszont úgy gondolom, ha ez nekem jog, egy lehetőség, hogy szavazhatok, akkor ugyanúgy jogom van azt mondani, hogy nem szeretném a dolgot. Számomra ez a helyzet nagyon hasonló az iskola Szalagavatóhoz: jogom lett volna részt venni a tánc produkcióban, én viszont azt mondtam, szeretnék élni a döntés jogával és NEM szeretnék részt venni a tánc produkcióban, csupán a szalagtűzésen. Ott is nagyon haragudtak rám és mérgesek voltak, pedig elméletileg, jogom lenne dönteni az ügyben, nem? Mert szerintem, az, hogy haragudnak rám, mert nem szerettem volna a dolgot, pont azt mutatja, nekem ez nem is jog, egy lehetőség, hanem üres, lelketlen kényszer.
Nektek mi a véleményetek az ügyben?
Haragról szó sincs, de éppen a hozzád hasonlók miatt tud 20-25%-kal abszolút többséget szerezni egy hatalommániás párt, amely a hatalma érdekében akár egy ország tönkretételére is kész.
A politikára figyelés nem azt jelenti, hogy naponta olvass pártprogramokat, parlamenti vitákat, vagy törvényeket. A politika valójában gazdaság és társadalomszervezés, amit a mindennapjaidban is megtapasztalhatsz, amikor az adószabályokat állapítják meg, amikor az egészségügyet, vagy éppen az oktatást szervezik. Nem kell értened ezekhez, de azon azért elgondolkodhatsz, vajon tényleg minden rendben van-e, ha az érdekeltek állandóan tüntetnek. Azon is elgondolkozhatsz, miért negyedannyi nálunk a fizetés, mint másutt. Mit tudhatnak ők jobban.
Ha nem szavazol, azzal a gátlástalanságra, a rablásra és hazugságra szavazol. Azzal, hogy létezel és van agyad, felelősségre vagy kárhoztatva. Sokszor elmondhatod, hogy nem, ettől még sárba húzod a jószándékúakat. Az ember attól ember, hogy nem húzhatja ki magát a felelősség, így a politizálás valamilyen foka alól.
Ha nem szavazol, azzal a gátlástalanságra, a rablásra és hazugságra szavazol. - ha elmesz szavazni nem ugyanez lesz a vegeredmeny?
de éppen a hozzád hasonlók miatt tud 20-25%-kal abszolút többséget szerezni egy hatalommániás párt, - attol hogy en nem szavazok meg nem jelenti azt hogy aki elmegy mind egy partra szavaz, csupan kevesebb ember kozott oszlik fel az arany.
Par valasztas mar lezajlott miota elek, es joforman semmi sem valtozott, konkretan amikor tortent valami az a '89-es forradalom volt, mivel Erdelyben lakom, azota semmi kulonos.
Én nem járok szavazni.
Tudom, hogy nem mi döntünk.
'A gond azokkal van akik nem szavaznak, de mellette okoskodnak meg nyomatják a konteókat.'
Azért, mert a konteók tetszetős válaszokat adnak bizonyos kérdésekre és az arra fogékonyak szívesebben elhiszik, hogy a problémákért valakit/valakiket lehet hibáztatni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!