Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért haragudnak rám sokan,...

Miért haragudnak rám sokan, amiért nem mentem el szavazni és soha nem is szeretnék? 23F

Figyelt kérdés

Sohasem érdekelt semennyire a politika. Senkit sem szeretnék megbántani, de ez az igazság. Szeretem a Hazámat, a csodálatos tájainkat, a népművészetünket, ételeinket, hagyományainkat, de a politika semennyire nem érdekel és nem is fog. Gyakorlatilag az alap dolgokat tudom mindössze, de több nem is érdekel.

Én Hazám iránti szeretetem főként rajzok, festmények formájában igyekszem megfogalmazni, mert a művészetek az életem.

Mégis, sokan támadnak, ha megtudják, nem szavaztam még és nem is szeretnék sohasem. Olyanokat mondanak, hogy "Felelőtlen vagyok!", "Semennyire nem érdekel téged, hogy demokráciában élhetsz, szégyeld magad!", illetve "Számomra döbbenetes és érthetetlen, hogy nem élsz alapvető jogaiddal!"

Én viszont úgy gondolom, ha ez nekem jog, egy lehetőség, hogy szavazhatok, akkor ugyanúgy jogom van azt mondani, hogy nem szeretném a dolgot. Számomra ez a helyzet nagyon hasonló az iskola Szalagavatóhoz: jogom lett volna részt venni a tánc produkcióban, én viszont azt mondtam, szeretnék élni a döntés jogával és NEM szeretnék részt venni a tánc produkcióban, csupán a szalagtűzésen. Ott is nagyon haragudtak rám és mérgesek voltak, pedig elméletileg, jogom lenne dönteni az ügyben, nem? Mert szerintem, az, hogy haragudnak rám, mert nem szerettem volna a dolgot, pont azt mutatja, nekem ez nem is jog, egy lehetőség, hanem üres, lelketlen kényszer.

Nektek mi a véleményetek az ügyben?

2016. júl. 11. 13:24
1 2 3
 1/29 anonim ***** válasza:
94%

Attól még, hogy nem érdekel a politika, befolyásolja az élted, mennyi az ÁFA, milyen az oktatási rendszer, fejlesztik-e a tömegközlekedést stb.

Meg most azért döntsd el, azért nem mész el, mert nem érdekel, vagy mert érdekel, de csak így tudod kifejezni.

2016. júl. 11. 13:37
 2/29 PresidentEvil ***** válasza:
94%
Azt gondolom, jogod van ahhoz, hogy soha, egyetlen alkalommal se menj el szavazni, semmilyen ügyben. Megteheted, bár akkor lemondasz arról a jogodról, hogy ha csak elméletileg is, de beleszólj az ország irányításába. Utána viszont a panaszkodáshoz sincs jogod, hogy a dolgok nem úgy mennek, ahogy szeretnéd, nem arrafelé haladunk, amerre kellene.
2016. júl. 11. 13:44
 3/29 anonim ***** válasza:
98%

Ha nem érdekel, ne menj el szavazni.

Az a véleményem, hogy pár év múlva majd elkezd érdekelni :)

2016. júl. 11. 13:48
 4/29 anonim ***** válasza:
40%
Én se járok szavazni,pedig engem érdekel a politika,csak egyszerűen jelenleg nincs olyan párt,akivel azonosulni tudnék.
2016. júl. 11. 13:53
 5/29 anonim ***** válasza:
18%

Mert a sok politizalonak meg nem esett le hogy a szavazas csak parasztvakitas, lecserelsz egy politikust egy masikra, es nem lesz jobb, max masabb.

En sem jarok epp ezert szavazni legalabb 10 eve...

2016. júl. 11. 13:58
 6/29 hollófernyiges ***** válasza:
83%
A szavazati jog az jog és nem kötelesség, mindenkinek magánügye, hogy él-e vele. Ennyi.
2016. júl. 11. 14:06
 7/29 anonim ***** válasza:
29%

Kérdező 18-ban tényleg felesleges elmenned, èn sem megyek, mivel diktatúra van ès nem kèrdès ki fog győzni,

Elmondom az első hármat jó ??

Most igy 2016 .07.11.èn...

1,fidesz( nagy fölénnyel)

2,jobbik (majdnem harmadik) lesznek megyèk ahol nyer pl: Borsod

3,mszp ( majdnem második) nem fog nyerni megyében de mèg sokan fognak rá szavazni.

Utánuk pedig a sok kicsi mondjuk lmp.

2016. júl. 11. 14:22
 8/29 anonim ***** válasza:
13%
Andryshnak van igaza.
2016. júl. 11. 14:23
 9/29 Molyember ***** válasza:
36%
Nem tudsz olyat csinálni, amiért valaki ne utálna. Ne foglalkozz vele, és ne engedj a tömeg nyomásának.
2016. júl. 11. 15:52
 10/29 anonim ***** válasza:
100%

Nézd kérdező, valahol megértem amit mondasz. De láthatod, annak hogy soksok ember nem megy el szavazni ez az redménye. Ilyen kormányban, ennek apropagandájában, ennek a döntéseiben kell élnünk, mert csak az ország fele szavaz, és ott a nagyobb része ezekre. Én annak a híve vagyok hogy mindenki szavazzon, mert ez mindenkit érint. Minden szavazatra szükség van, mert mindenkiből kell kiemelni a többség véleményét. Valószinűleg ezért kapod meg sokszor azt hogy "felelőtlen vagy". Mert talán etekintetben az is vagy. A szalagavatóval ellentētben ezen sok múlik, ha tetszik ha nem befolyásolja az életedet. És jogod van ahhoz hog ne érdekeljen, de ez botor dolog. Mert ahhoz is jogod van hogy esélyt adj a jobbnak. Minden egyes szavazat egy esély. Most nem azt mondtam hogy reggeltől estig, de egy picit foglalkoznod kéne ezzel, nem lehet vállat vonni. De azt csinálsz amit akarsz, ezcsak az én véleményem. :).

Rajtad múlik.

2016. júl. 11. 17:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!