Kistelepülésen mikor kell szólni a jegyzőnek ha elszeretnék költözni? Dönthet úgy hogy a település érdekében maradni kell?
Figyelt kérdés
Független a polgármester és a képviselőtestület is.
Szóval nincs politikai befolyásolás a településen.
Azt tudom hogy nagyvárosokban oda megy az ember ahova akar.
De ilyen kistelepüléseken, ahol alig van munkás, mennyivel kell előre engedélyt kérni a költözéshez, és ezt a jegyzőnél vagy a helyi munkaügyinél adják?
Csak azért, nehogy ha elköltözik az ember, abból baj legyen.
#lakóhelyváltozás
2016. júl. 6. 11:18
1/7 anonim válasza:
Engedélyt kérni az elköltözéshez? Szép is lenne, ha ilyenre lenne szükség.
2/7 anonim válasza:
Itt még nem tartunk. Oda mégy, ahova akarsz!
3/7 anonim válasza:
Nem hallottam még soha olyat, hogy engedélyt kell kérni a jegyzőtől a költözéshez. Közmunkás vagy? Munkanélküli? Nem hiszem, hogy ez befolyásolja a költözésedet. Ez alapvető állampolgári jog. Főleg, ha egy nagyobb városban találsz munkát.
4/7 A kérdező kommentje:
Én úgy tudom hogy jelentési kötelezettség van ha elköltöznél, elvileg a lakcímkártyán is be kell jelenteni, és az a hivatal értesíti a jegyzőt vagy a települést is.
És mivel ott lakom, ezért kérdeztem, nehogy ebből baj legyen.
Amúgy munkakereső vagyok.
2016. júl. 6. 11:23
5/7 anonim válasza:
Új lakcímkártya nyilvánvalóan kell, hiszen a lakcímed megváltozik. Ez teljesen logikus. Aztán, hogy ők esetleg kit értesítenek, az már téged ne érdekeljen, senki sem tilthatja meg a költözést.
6/7 anonim válasza:
Ha munkakereső vagy, akkor gondolom a munkaügyi hivatalból kapsz valami ellátást, azért akarod bejelenteni a költözést. Ezt akkor velük beszéld meg, hogy kinek kell bejelentened az elköltözést.
7/7 anonim válasza:
Ez nem feudalizmus B+. Oda mész ahova akarsz. Kijelentkezni elég az elköltözés után.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!