Szerintetek jó lenne egy ilyen teszt a választásoknál?
Szóval a választás áprilisban szokott lenni.még októberben kiküldenek mindenkinek egy kis füzetet,hogy mi lesz a február eleji tesztben.Természetesen az interneten is rajta lesz egy picivel több információval.A teszt megírása február elején lesz,és aki meg akarja írni a tesztet annak be kell menni egy helyre(mint a szavazásnál)Természetesen számítógépen is meg lehet írni,de csak ott(a helyi választóiroda helyezi ki a laptopokat és a számítógépeket.).Az eredmények márciusban érkeznek meg.Áprilisban pedig lehet menni szavazni akinek sikerült a teszt(nem kell hibátlannak lennie,de egy határt meg kell húzni).Szavazni papíron(mint "régen") és interneten is lehet majd.A külhoni magyarok nem szavazhatnak(erdélyiek,felvidékiek)mivel ők nem itt laknak és nem is érinti őket,hogy ki fogja megnyerni a választást.Nincs velük semmi baj,de nehogy már ők döntsék el az ország sorsát.
A tesztben lesz matematikai feladat(alap dolgok,szóval nem az,hogy mi a háromszög kerülete hanem pl olyan hogy mennyi 1000nek a 10%a meg mennyi 10+4*5)
műveltségi kérdés:ki írta a Himnuszt,ki volt a legnagyobb magyar,ki volt az első szabadon megválasztott magyar miniszterelnök.
meg lennének politikai kérdések is:ki a jelenlegi miniszterelnök/elnök.mi az ország államformája.mi a szerepe xy-nak.
Sajnos lenne ezenkívül egy kikötés:meg kell lennie a nyolc általánosnak.
A "füzetek" meg a "teszt" ára pedig nem kerülne sokba(lehet,hogy semmibe se kerülne),mivel egyik párt sem kapna kampánypénzt.
Így legalább nem szavaznának olyanok akiket 1000 forintért megvettek vagy néhány szép szóért.
Szerintem ez lenne a legjobb ötlet.A többi cenzusos dolog nem jó(pénz alapú,IQ szint alapú,kor alapú,nem alapú).Ez pedig nem zár ki senkit,hisz a füzetben benne van,hogy mire számítsanak a választóPOLGÁROK,az általános iskolát meg bárki el tudja végezni.
Imádom az ilyen idióta kérdéseket:D
inkább idióta válaszok.
Nem szeretem az örökös agyonszabályzást, de igen, szerintem kéne egy hasonló.
Nagyon sok ember semmit nem tud a világról, a környezetéről.
Pár példa:
Valamikor 2005 - 2006 körül Bush elnök hazánkban járt. Napokig erről szóltak a hírek, útlezárások, készültség ahogy ilyenkor lenni szokott stb. Egy hetilap felmérést végzett, hogy a megkérdezettek szeretik - e az elnököt, egyetértenek - e a politikájával avagy sem. A válaszadók nem kis része nem HALLOTT arról, hogy az USA elnöke hazánkban járt...
Ugyanez a lap egyszer megkérdezett embereket a politikai pártokról, politikusokról. Nem kevesen úgy tudták, hogy - 2005 - körül járunk - Orbán Viktor a kormány tagja...
Van idős rokonom, aki teli szájjal szidja Orbán Viktort, mert az ő nyugdíját elvette 2004 - ben. Nem lehet meggyőzni...
Na végre valaki támogatja az ötletet(ráadásul hapakesziM aki az egyik legnormálisabb itt a GYKn).Én nem látok a tesztben semmi hibát.A kérdések nem nehezek,ha ezt nem tudja kitölteni az illető akkor minek ment iskolába?meg minek szavazott?Nyilván olyan kérdés nem lesz benne hogy kit hogyan ítél meg.De azért tudja,hogy ki a legnagyobb magyar,vagy hogy ki az államfő mo-n.
Az ötletem még mindig jobb mint a mostani mert legalább nem szavaznak olyanok akik nem élnek itt,akik teljesen fogalmatlanok a témakörben.+még interneten is lehet szavazni így kisebb lesz a sor.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!