A kórházak hogy tehetik meg még mindig, hogy pl. hétvégére kiadják a beteget, de papíron bent van, hogy felvegyék utána a pénzt?
Kezdjük azzal, hogy a járóképtelen beteget már 2x ki akarták tenni, mondván kell a hely másnak.
Eleve ezt sem tehetnék meg, de ezzel sem foglalkoznak.
Mind a két alkalommal 1-1 héttel hosszabbították meg a "kezelést", de abban sem volt sok köszönet.
Az orvos bunkó, gondolom várja a hálapénzt.
A nővérek egy része szintén bunkó.
Hogy mennyit keresnek, az nem tartozik a betegre, mármint úgy értem, hogy nem a betegen kéne leverniük, hogy keveset keresnek.
Egyébként meg a nővérek másik része nagyon is kedves és emberséges, tehát egyszerűen a hozzáállásukról szól a dolog.
Na de a lényeg, hogy évtizedek óta ez megy, hogy hétvégére a család hazaviszi a beteget, de hivatalosan bent fekszik, hogy felvehessék utána a pénzt.
Hogy merik ezt megtenni, hogy nem volt még soha botrány belőle?
El is mondták, hogy őket kell hívni, nem a 104-et vagy az ügyeletet, hiszen papíron bent fekszik a beteg.
Csakhogy elvárnám, hogy ha már ellátás, kezelés nélkül is kapnak utána pénzt, akkor normálisan bánjanak vele.
A másik, hogy most végleg kiadják a beteget, és a zárójelentésre későbbi dátumot írnak.
Papíron még bent lesz, miközben már otthon fog feküdni.
Megint csak pénzt harácsolnak az el nem végzett munkáért.
Mi van, ha történik valami, miközben az ember hivatalosan bent fekszik?
Mivel nincs papír arról, hogy hazaengedték, azt mondják, hogy megszökött a beteg, vagy a nővérek tudta nélkül hagyta el az osztályt?
És hová teszik ennek a több száz, vagy országosan több ezer embernek a napi 5x-i élelmét?
Hazahordják ételesben? Vagy meg sem főzik? De hát az alapanyagot, vagy az arra való pénzt megkapják.
Sajnálom azokat, akik normálisan végzik a munkájukat, és ez nincs megbecsülve, de úgy általában mégis mit vár ez az ágazat, mikor csalnak és lopnak állandóan?
Különösebben sehová sem sorolom magam, nem idegesítem magam ilyesmivel.
De ha már vádaskodsz, legalább tudnád leírni...
"Kezdjük azzal, hogy a járóképtelen beteget már 2x ki akarták tenni, mondván kell a hely másnak."
Nem látom az összefüggést. Hol van az leírva, hogy csak járóképesen lehet beteget hazaengedni?
"Mi van, ha történik valami, miközben az ember hivatalosan bent fekszik?"
Az ügyelet orvost felelősségre vonják.
"Mivel nincs papír arról, hogy hazaengedték, azt mondják, hogy megszökött a beteg"
Járóképtelenül?
"de úgy általában mégis mit vár ez az ágazat, mikor csalnak és lopnak állandóan?"
Olyan finanszírozást, ami mellett nincsenek erre rákényszerülve.
Nem vádaskodom, te szerencsétlen. Ironizáltam.
Hihetetlen, hogy nem esett le a szöveg többi részéből.
Ha nem ügyeskednének a kórházak, még ennél is rosszabb lenne a helyzet.
Az ételeket a betegek nagyrészt kidobálják. Én kórházi dolgozó vagyok, én megeszem, amit ott adnak, és gyakran döbbenten nézem, amiket kidobnak az emberek. Vagy azt mondaná, hogy nem fogja megenni, adják másnak, de még ennyit sem tesznek meg a betegek.
#1, #4: szerencsétlen vagy te, írástudatlan, ironizálni próbáló (de elég gyengén) ostoba...
Látom, a kötekedés az nagyon megy, ebben profik vagytok.
Tisztelet a kivételnek, természetesen, hiszen a kisebb hányad volt csak képes értelmesen, normális stílusban érdemi választ adni.
Járóképtelen, igen, ez nem tudom, számodra miért értelmezhetetlen, nem egyedül ment haza, hanem a család vitte ki tolószékben, de alapesetben nem tolószékes az illető.
Esetleg icipici gondolkodás, és lényegesen kevesebb rosszindulat... tudom, nehéz, de hidd el, érdemes megpróbálni hanyagolni a gonoszságot, te is jobban fogod érezni magad.
Szörnyű, hogy mennyi rosszindulatú, gonosz, ostoba, tudatlan ember van, és még büszkék is magukra...
Igaz, hogy sok ételt kidobnak a betegek is.
De ha ott lennél a szobákban, láthatnád, hogy igenis felajánlják egymásnak, csak aki szereti, az sem kér 2-3 teljes adagot, a másik meg ugye nem szereti, otthagyja.
Mégis mit csinálna vele?
Ez meg ugye nem is az a kérdéskör, hogy hová tűnik az étel, mikor van mondjuk 100 fekvőbeteg az osztályon, ennek nagy része hazamegy hétvégére, akkor hová tűnik 70-80 adag étel?
Ekkora százelék biztosan hazamegy, látom, hogy milyen nyüzsgés van hétköznap, és hogy szinte kihalt az osztály hétvégén.
Értem én, meg eleve egyértelmű volt, hogy miért trükköznek, nem is erre irányult a kérdés.
HAnem hogy hogy nem buktatta még le magát egyetlen intézmény sem egy hangos botránnyal?
Arra gondolok, hogy ennél sokkal-sokkal kisebb dolgokból kerekedik országos botrány, itt elcsalt milliárdokról van szó évtizedeken keresztül, más esetben meg néhány százezerért is meghurcolnak embereket.
Mindig van ellenzék, aki mindent bírál. Az egészségügy pedig egy olyan ágazat, amit mindig lehet bírálni.
Hogy nem szólalt még fel soha senki nyilvánosan, hivatalosan?
"Járóképtelen, igen, ez nem tudom, számodra miért értelmezhetetlen, nem egyedül ment haza, hanem a család vitte ki tolószékben, de alapesetben nem tolószékes az illető."
A járóképtelenséget tudom értelmezni, a szökést nem.
Édesanyámat a múlt héten műtötték bokatöréssel, 6 hétig fekvőgipszben lesz, és képzeld, holnap után hazamehet. Járóképtelenül.
Ez meg ugye nem is az a kérdéskör, hogy hová tűnik az étel, mikor van mondjuk 100 fekvőbeteg az osztályon, ennek nagy része hazamegy hétvégére, akkor hová tűnik 70-80 adag étel?
Ekkora százelék biztosan hazamegy, látom, hogy milyen nyüzsgés van hétköznap, és hogy szinte kihalt az osztály hétvégén.
Nem főzik meg. Az erre kapott pénz bennmarad a kasszában.
Értem én, meg eleve egyértelmű volt, hogy miért trükköznek, nem is erre irányult a kérdés.
HAnem hogy hogy nem buktatta még le magát egyetlen intézmény sem egy hangos botránnyal?
Mert a kormány is tisztában van azzal, hogy a kórházaknak adott állami támogatás nem fedezi azok működését. Amúgy a kórházakban senkit sem kényszerítenek arra, hogy hazamenjen hétvégére. Ha valaki nem tud/akar, akkor ottmarad. Aki hazamenne egy kis szabadságra, annak a hétvégék erre ideálisak, mert akkor amúgy sincs kezelés.
Mindig van ellenzék, aki mindent bírál. Az egészségügy pedig egy olyan ágazat, amit mindig lehet bírálni.
Hogy nem szólalt még fel soha senki nyilvánosan, hivatalosan?
Az ellenzék folyamatosan bírálja az eü. helyzetét, nem tudom, te melyik bolygón élsz, hogy ezt nem veszed észre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!