Hogyan lehet kideríteni hogy egy cégnek ki a könyvelője? Mivel párom volt fönöke valamit stiklizett a bejelentésével v nem adózott utána mert valami igazolást és adatlapot nem juttat el hozzánk. Amire szükségünk lenne hogy felvegyék munkanélkülire!
A könyvelőnek ehhez semmi köze.
Ha engem keres munkavállaló, egyből küldöm a főnökéhez. Ő a munkáltató. Én helyette nem intézkedhetek, amire kér, azt megteszem, a kikerülésével semmit.
Ha a főnököd a könyvelőre fogja, hogy nincs igazolás, akkor is ők ketten állnak szerződésben, nem te és a könyvelő.
Engem is hívott már dolgozó, hofy rhadt kva, egy hónapja nem töltök ki neki foglalkoztatóit és miattam nem kap tp-t. Be se volt jelentve, de nekem ehhez mi közöm? Rendezze le a főnökével. Itt tiltottam meg, hogy kiadják az elérhetőségem.
Egyébként a beszámoló nyilvános, én a kieg mellékletben feltüntetem, hogy én készítettem.
A könyvelő azt adja ki, amire az ügyvezető utasítja, a háta mögött nem intézkedhet. Hiába tenné meg emberségből, nincs hozzá joga.
Munkaügyi felügyelethez mehettek.
Így van, a könyvelő nem veled áll / állt jogviszonyban hanem a munkaadóddal.
Egyébként a bejelentést tényleg le tudod ellenőrizni ügyfélkapun, az pedig ha nem fizette a járulékot az az ő baja, neked ehhez semmi közöd.
ha van munkaszerződésed, és nem látszik a bejelentés akkor papírral a kezedben reklamálhatsz. Ha szerződés sem volt, akkor nem tudsz mit tenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!