Hogyan érzed magadat a választások után, és mit gondolsz-miben fog változni az életed ezután? Mit gondolsz mikor fogjuk megérezni a változást, s mit látsz az embereken, mióta lezártunk egy korszakot?
Sz*rul.
A rablóbanda nem cserélődött le, tovább megy a lopás csalás korrupció, média hülyítés
A kényelmetlen intézkedéseket nem fogja felvállalni a kormány: határon tuliak ügyei, cigányok helyzete, államadóág újratárgyalása, multik megadóztatása. A korrupciót se fogják felszámolni, mivel ők is benne vannak. Sőt ez a választás csak megerősítette őket abban h továbbra is bátran lehet bármit tenni még gátlástalanabbul. De lesz, külföld s*ggnyalása, ország eladása, lopás 1000rel, kamuzás jobbra balra, lakosság még hülyébbnek nézése, (vannak akik meg is érdemlik, mert ostobák nagyon)még több privatizálás, társadalmi kettészakadás, mélyszegénység, tanulatlanság, bűnözés.
Úgyhogy jobb innen elhúzni! Nem azért mert nem akarok kiálli az országomért, hanem a sok hülyétől semmit nem lehet csinálni.
Ja, ivóvíz, termőföld, levegő kiárusitása a külföldieknek. Saját lakásotokat albérletnek használjátok, és rabszolgasors.
Ez a Haza nem ilyen patkányfajzatokat érdemel!
Úgy érzem a lánc a régi marad, csak a kutya cserélődött
ki a végén....
Szia! Én nem érzem valami jól magam tőle, habár nem volt más alternatíva. Egyértelmű volt, hogy az MSZP kormányt le kell váltani (amivel én is egyetértettem), és az emberek a másik nagy pártot fogják választani. Sok ismerősöm 4 éve az MSZP-re szavazott, most pedig a Fideszre.
Én nem szeretem a Fideszt, 98-02 között elégedetlen voltam a kormányzásukkal. Hoztak egy rendeletet, amivel a szakmámat teljesen ellehetetlenítették, és nagyon nehezen találtam akkoriban munkát. 8 év ellenzékiségük alatt demagóg, populista politikát folytattak. Egyfolytában csak azt lehetett hallani, hogy ez így nem jó, alkalmatlanok és mondjon le (nem az őszödi beszédre gondolok). Hangzatos kijelentéseket tettek, amikről ők is tudták, hogy megvalósíthatatlanok (legtöbb az uniós szabályozások miatt, amikhez alkalmazkodnunk kell, ha már beléptünk), de a népszerűségüket növelte.
Orbán viktor személye a másik ok, ami miatt nem szeretem a Fideszt. Bárki bármit mond, igenis van diktatórikus hajlama. Más demokratikus országokban egy pártvezető már lemondott volna 2 választási kudarc után, de ő nem engedi a gyeplőt, nem ismerte be a vereséget. Szerintem már 4 éve nyertek volna, ha mondjuk Kósa lett volna a miniszterelnök-jelölt, kevésbé megosztó és közkedvelt politikus.
Nagyon remélem, hogy nem lesz meg a 2/3. Még egy kormánypártnak se volt ekkora többsége, csak koalícióval. Szerintem nem lesz diktatúra, de mivel a Fidesz mindig is a demokratikus politizálásnak a mezsgyéjén táncolt, lesz pár etikátlan döntésük, és ebben senki nem tudja őket megakadályozni, ha elérik a 2/3-ot.
Kíváncsi vagyok, hogy kikből áll majd a kormányuk. Szakemberek lesznek, vagy az összes pártvezetőnek kiosztanak majd egy posztot, hogy mindenki odaférjen a húsosfazékhoz? Remélem, az előbbi.
Az a baj, hogy az emberek nem azért szavaztak a Fideszre, mert annyira szeretik, hanem mert annyira megutálták az MSZP-t. Én elolvastam a programjukat, és tényleg semmi konkrétum nincs benne. A kampányidőszakban se lehetett erről semmit se hallani. 4, 8, 12 éve nagyjából tudtuk, mit akar egy párt (pl. egy vagy több biztosítós rendszer, egy- vagy többkulcsos adózás stb).
Szerintem ha lesz is javulás, az nagyon lassú lesz. Már látom is magam előtt, ahogy Orbán drámaian bejelenti, hogy "sokkal rosszabb a helyzet, mint gondoltuk, emiatt nem tudjuk betartani, amiket ígértünk". Kíváncsi vagyok, vajon visszaadják-e a szocpolt, a 3 év gyest, ezekre konkrétan emlékszem, hogy "ha a Fidesz kormányra kerül, visszaállítja". Mert azért ellenzékből könnyebb ígérgetni. Ha nem lesz hamarosan látványos javulás, akkor az emberek csalódottak lesznek, és sokat fog veszíteni a Fidesz a mostani népszerűségéből. Szerintem egyáltalán nem jön el a Kánaán a mostani kormányváltással.
Ez az én meglátásom a jelenlegi helyzetről. Elég pesszimista. Ha nem így lesz, ahogy leírtam, és valóban sok pozitívat tesz nekem a Fidesz kormány, és javulni fog az életszínvonalam, akkor belátom, hogy tévedtem, és 4 év múlva rájuk fogok szavazni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!