Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Milyen érv az, hogy "nálunk...

Milyen érv az, hogy "nálunk nincs hagyománya"?

Figyelt kérdés

Nagyon sokszor hallom, hogy ne legyen fegyvertartás, elnöki vagy fél-elnöki rendszer, stb, mert nálunk nincs hagyománya. De ez mégis milyen érv?

Ennyi erővel ne legyen nálunk köztársaság, mert nincs hagyománya. A törzs szövetség, a királyság, a kormányzóság vagy éppen a diktatúra! Na ezeknek van hagyománya. Bezzeg a köztársaság...

2016. jún. 24. 12:25
 1/9 tetro ***** válasza:
45%
Semmilyen érv. Én is ezt szoktam hallani, amikor felvetem, hogy a marihuána legyen legális. Ez nem érv, hogy nincs hagyománya. Majd lesz... Meg a fegyvereknek is, mikor halomra lövöldözzük egymást.
2016. jún. 24. 12:28
 2/9 anonim ***** válasza:
71%
Ez nem érv. Akinek ez az "érve", azt nem is lehet komolyan venni.
2016. jún. 24. 12:36
 3/9 anonim ***** válasza:
76%
Fegyvertartásnak annyi lenne a hátránya hogy a sok pö'cs a fegyvere mutogatásával menőzne a társai előtt, hogy mennyire tud ráijeszteni a járókelőkre. Aztán meg nem lehetne bizonyítani a fegyveres fenyegetést.
2016. jún. 24. 12:37
 4/9 anonim ***** válasza:
15%
Köztársaságnak meg is látszódik, hogy nálunk nincs hagyománya. Alkotmányos királyság működött, nem értem miért erőltetik ezt ránk..
2016. jún. 24. 13:10
 5/9 anonim ***** válasza:
94%

"Alkotmányos királyság működött"

Igen?

2016. jún. 24. 13:16
 6/9 anonim ***** válasza:
22%
Mi a jelentősége annak, hogy van-e egy jelképes királyunk? Mert hogy az alkotmányos királyság erről szól, ez az egyetlen különbség a köztársasággal szemben.
2016. jún. 24. 13:21
 7/9 anonim ***** válasza:
51%

Igen működött.

Egy független uralkodónak nagyobb tisztelete lenne, mint egy kormánypártból választott köztársasági elnöknek.

2016. jún. 24. 13:28
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
Mondjuk, ha nem kormánypártból választanák, az tök jó lenne. De ehhez nem kell királyság.
2016. jún. 24. 13:41
 9/9 Svéd Király ***** válasza:
Évek óta ezt a választ kapom arra, hogy ehetnétek karácsonykor és húsvétkor is húsgolyót meg hotdogot. Balga pórok.
2016. jún. 26. 09:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!