Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Szerintetek is szánalmas ez...

Szerintetek is szánalmas ez az átszavazós rendszer? Ez nem lenne megoldás:

Figyelt kérdés
Gipsz Jakab vagy 88as körzetből, de 77esben tudsz szavazni csak! ezt jelzed, és vasárnap ott vár téged a 77esben az előkészített 88as körzetes választócédula a 88as körzetben indulókkal? 2010-ben ez miért nem megoldható?
2010. ápr. 13. 12:40
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Valóban ezt kéne, és nem értem, miért nem így van.
2010. ápr. 13. 12:50
 2/11 A kérdező kommentje:
én majdnem átkértem magam, meg voltam győződva, hogy így van, utána tudtam ezt meg, és örültem, hogy otthon szavaztam
2010. ápr. 13. 12:51
 3/11 anonim ***** válasza:
Tévedsz ott nem lehet listára venni senkit ahol nem lakik.Ezért mikor odamennek az adataikat fel kell venni hogy oda lehessen továbbítani ahol lakik. ha húsz helyen szavazhatnának akkor meg az volna a nehézség.
2010. ápr. 13. 12:53
 4/11 A kérdező kommentje:
nem nagyon értem a választ, bár lehet azért van, mert te sem értedded a kérdésem:)
2010. ápr. 13. 12:55
 5/11 anonim ***** válasza:

Ezt túl bonyolult lenne kivitelezni!

Egyszerűbb lenne egy külön szavazókör az átszavazóknak. Ha 1000-nél több van, akkor kettő!

Na és egy településen belül ne lehessen átszavazni! Tehát egy VIII. kerületi lakos ne szavazhasson a XII. kerületben. Busz-villamos van, miért nem megy haza? Csak akkor indokolt ez, ha más településen lakik, pl. Miskolcon.

2010. ápr. 13. 12:55
 6/11 anonim ***** válasza:
12:55 - Nagyjából ezt írta a kérdező is. Nekem egy suliban van a szavazás, ahol van x terem, ebből csak 2 van kihasználva szavazásra, igaz, nem kiemelt szavazókör, de pl. egy 3. teremben megoldhatnák azok szavazását is, akik máshonnan jönnek, és mondjuk annyi szavazócédulát eredeti lakhelyről ide átküldeni, ahányan ide jönnek. Ezen nincs semmi bonyolult.
2010. ápr. 13. 12:58
 7/11 A kérdező kommentje:
mégha nem is odaküldani, de kapaszkodjatok meg (2010-ben) KINYOMTATNI ÉS LEPECSÉTELNI
2010. ápr. 13. 12:59
 8/11 anonim ***** válasza:
Akkor hadd kapcsolódjak be egy kiegészítő kérdéssel: Az a több ezer ember, aki a szavazás napjára átkérte magát, 2 (KETŐ) db szavazólapot kapott? Az illető pártszimpátiája Battonyától Nemesmedvesig nem változik, ugyanaz marad. De az egyéni képviselő - természetesen nagyon leegyszerűsítve - csak adott földrajzi határokon belól képviseli majd a választót. Mi köze van a képviselőjelöltnek és a más városból ideérkezőnek egymáshoz, ha a jövőben nem lesz közös helyi ügyük?
2010. ápr. 13. 13:15
 9/11 A kérdező kommentje:
pont ezért nem értem...
2010. ápr. 13. 13:17
 10/11 anonim ***** válasza:
Mondjuk ezeket a lapokat központilag nyomtatják, azért írtam az átszállítást, helyben nem nyomtathatják.
2010. ápr. 13. 13:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!