Miért lettek az emberek ilyen nagy "hazafiak"?
Én meg nem vagyok nacionalista,számomra magyar focista ugyanannyira idegen,mint egy más nemzetiségű,nem ismerem őket.
Miért szurkolnék pont nekik?Csak azért,mert magyarok,akik kb életük felét se töltik Magyarországon?
Na bummm..
Engem a csapatsportok eleve nem érdekelnek,jobban kedvelem az egyéni sportokat,sokkal "közelebbi"kapcsolat alakul ki a sportoló és a rajongó között,mint egy csapatnál.
Az adott játékosnak szurkolok,aki lehet szlovák,román,svéd,norvég vagy új-zélandi.
Csak azért,mert magyar nem fogok neki szurkolni.
Sőt volt olyan,amikor a kedvenc sportolóm magyar ellen játszott,nyilván neki szurkoltam,nem a magyarnak.
Aki egy sportot csak azért néz,hogy a nemzetének szurkolhasson az nem is magát a sportot szereti...
Most inkább az EB miatt, és ez nem is olyan nagy baj, annak ellenére, hogy tényleg kicsit vicces, és vannak akik túlzásba viszik.
Különböző országok csapatai játszanak, és a csapatoknak is jól eshet a szurkolás. Lehetne zászlók és színek nélkül is, de azért beláthatod, hogy így egyszerűbb, látványosabb, és így valóban megkülönböztethetők egymástól a különböző nemzetiségű szurkolók. Ha mindenki egyformra ruhában szurkolna a lelátókon, csak a hangerőből lehetnek követeztetni, hogy kinek szurkolnak többen.
Az meg hogy az itthoni szurkolók is beöltöznek... Hát ez is egyfajta szurkolás, üzenet a csapatnak a távolból. Ez nem hazafiság. Szerintem ez jó, ez nem baj.
Elég mélységben (volt) a magyar foci, nem volt nagyon mire büszke lenni sokáig... Csak a fanatikus focimániások követték. De most, hogy kijutottak, ez nagy eredmény, és odafigyel az is aki nem szereti a focit. MIért baj ez?
Pl. én sem vagyok oda érte, csak az ilyen nagyobb eseményeket szoktam követni, azt se mindig. Egész más így nézni egy EB-t, hogy magyaroknak is lehet drukkolni! Amúgy sem szoktam ismerni az országok játékoasit, mindig így a nagy eseményekkor ismerkedem velük, és döntöm el, kinek drukkolok... Örülök, hogy most nem "kell" külföldi csapatot kinézni magamnak, akinek drukkoljak, hanem lehet a mieinknek! Ez nagyon jó érzés.
És én is eddig csak a Dzsudzsákról (le sem tudom írni a nevét) hallottam a pletykákból. Na jó, a Szalairól is és Gera neve sem idegen asszem. Szóval a többségét én is most tanulom. Na és? Legalább most megismerjük őket.
Az mondjuk szerintem is túlzás amikor valaki most hirtelen eljátssza, hogy mekkora drukker, meg mintha mindig is követte volna a csapat dolgait, az sok és nevetséges. De még mindig jobb, mintha továbbra is letojná a focit és egy mosolyt sem eresztene, ha magyar gólról hall...
Azért azon érdemes elgondolkodni, hogy nálunk miért az a legnépcserűbb sport, amiben a legtöbb magyar béna. És ez vonatkozik a hivatásos játékosokra is.
"Miért lettek az emberek ilyen nagy "hazafiak"?"
Nem lettek. Attól, hogy magyar zászlót lobogtatnak, még mindig bevándorlók maradnak, és továbbra sem lesz egy csepp magyar érzelmük sem. Csak szeretik megjátszani a nagy hazafit.
Mindig az a legnépszerűbb,ami a legegyszerűbb.
A fociban van két kapu,meg 11 -11 játékos,akik egymás ellen vannak,egyszerűen felfogható.
A buta emberek számára is érthető.
De mondom,ezeknek az embernek a jelentős része nem a sportot szereti,hanem azt,hogy egy tömegrendezvény,ahol sokan vannak.
Más sportolókat,akik eredményesebbek,de nem olyan sokat nézett sportban sikeresek nem sztárolnak ennyire.
A lényeg a tömeg.Sokan vannak,most "ez a menő".
Jövő hónapban meg más lesz...
A birkatermészethez nem kell semmit kombinálni..
Van olyan rokonom,aki pl akármilyen sportot néz,ha nem a magyarok nyertek,elkezd őrjöngeni,meg csalás volt,stb.
Az ilyenek nem tudom mennyire mondható sportszeretőnek,inkább komplexusokkal teli idiótának nevezném az ilyen embereket...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!