Mit szólnátok egy ilyen kormányhoz Magyarországon?
Tudjuk, hogy soksok ember szeretne kormányváltást mint ahogy én is. De nem tudják eldönteni az emberek ki az alkalmas,vagy hogyha koalíciós kormány legyen akkor milyen pártokból. Én egy ilyen koalíciós kormányt képzelek el:
LMP-DK-MSZP-(meg mondjuk ) PM (vagy-EGYÜTT).
A miniszterelnök mondjuk Szél Bernadett. A miniszterelnök-helyettes meg esetleg Gyurcsány Ferenc,vagy az MSZP elnöke, vagy épp fordítva az egész. A kormány többi tagja meg tetszés szerint. Valójában baloldali szavazókra lennék kíváncsi,vagy értelmes véleményre, jobboldali offolás most nem igazán izgat. ;). De ha valami hasznos választ akar küldeni egy jobboldali azt is szívesen látom. Semmi gond ezzel.
Ez csak egy ötlet ,egy egyszerű feltevés,nem egy szilárdan megalapozott prófécia,azt kérdezem az ötlethez mit szólnátok.
Mit gondoltok?
Szóval, feltenném mégegyszer
Mondjuk baloldali szemmel ezúttal, jó egy ilyen kormány?
Szerintem azért kár másikat kiírnod.
Én leírtam nagyjából miért nem örvendeznék egy ilyennek túlzottan.
Az világos, csak gondoltam, hogy érdemes lenne,csak ezért kérdeztem. :D
De majd ha lesz kedvem talán irok ki újításból.;)
Na mindegy egyenlőre ide kiírom amit megmásíthatnék, mejd egyszer ha fejlesztem az elképzelést uj kérdést fogalmazok belőle. :
Volt olyan válasz ami azt mondja hogy szerinte Szél Bernadett alkalmatlan miniszterelnöknek. Ezzel továbbra sem ertek egyet, de mást is lehet jelölni. Majd azt is figyelembe vettem, hogy egy pártonkívüli jelölt mehetne, mer így nem azon fognak marakodni ki legyen a vezető. Gyurcsányból se, engedek, én enm őt tartom a legveszélyesebb politikai bűnözőnek. Ez már sok gondot okozott itt nekem, hogy nem tartom olyan gazembernek. De ez van. Viszont a legtöbb kispártot én is alkalmatlannak tartanám ilyen posztra. Vagy akármilyen szinten kormányba. Viszont én továbbra sem tartom rossz ötletnek egy női miniszterelnök megválasztását. Ehhez kapcsoltam azt, hogy én azt gondolom annak idején Dávid Ibolyát , az MDF elnökét elüldözték. Szerintem nem teljesen valós a pere, és én akkor is úgy tartottam hogy jó miniszterelnök vált volna belőle. Ezzel találtam is párton kívülit, hiszen rég nincs pártja.
A kormány:
LMP-DK-MSZP koalíció. Vezetőjük LMP.
aLakított kormány:
Dávid Ibolya
Miniszterelnök
Gyurcsány Ferenc
Miniszterelnök helyettes
Szél Bernadett
Miniszterelnökséget vezető miniszter
(Mondjuk) Tóbiás József
Tárca nélküli miniszter
A párttagokból képesség szerint összerakva a kormány miniszterei, államtitkárai.
Az EGYUTT-öt, és a PM-et többek közt azért is vettem ki, mert csak a koalíció százaléka miatt tettem bele. Az MSZP-t viszont hagynám, mondjuk csak a százalék miatt.
A jobbikon is elgondolkodtam , de a rdikális, vagy inkabb erősebb nézeteiel nem tudok azonosulni. Leírtam egy kommentben hogy mit várok egy kormányzástól. Ez alapján raktam össze egy kormányváltást. Ez alatt a kormány alatt megpróbálhanánk élni. Persze ha valaha lenne ilyen.
Ez megint csak egy ötlet, nyilván nem prófécia. Ha akartok ez alapján is mondhattok véleményt. :)
Milyen kormánynak néz ki? (Persze annyit kérek azért hogy nagyon fontoljatok eg mielőtt írtok)
Kérdező, kormányváltás akkor fog megtörténni, ha erre társadalmi támogatás áll fel. Hiába vágysz kormányváltást, a demokráciában a legtöbb szavazatot szerző párt alakít kormányt. Ezt csak elfogadni tudod, illetve tenni azért, hogy az általad preferált legyen az, a saját egy szavazatod odaadásával, valamint bízhatsz abban, hogy másik is oda teszik az x-et.
Ha nem így történik, akkor pedig tudomásul kell venned, hogy a többségi akarat nem a tiéddel egyezik.
A legitim kormány a szavazatok számának arányában áll fel, és a jelenlegi állás magabiztos kimenetelű eredményt mutatna 2018-ra is.
Ami elsődleges legyen tehát számodra: inkább a többség megelégedését akard. Az pedig a választásokban tükröződik.
Az, amit leírtál, MSZP-DK-PM-Együtt-MLP összeállás a választásokon már megtörtént, nem változtatott semmin.
"Pont ez az amire nem vennék mérget, annak idején Jobbikra is azt mondták hogy soha esélye se lesz kormányra, és láss csodát, alegerősebb ellenzéki párt."
- Viszont ugyanolyan messze van attól, hogy kormánypárttá váljon, mint akkor.
"Leírtam egy dolgot, amit adna egy ilyen kormány. Van több is, pl az orvosoknak, egészségügyieknek is munkát ajánl, kórházakat."
- Miként?
"Ja azt ki is felejtettem, hogy a bér és nyugdíj emelést kiterjesztené normális mennyiséggel , mindkét párt."
- Mi lenne erre a fedezet? Nehogy a stadionok árát mondd, mert az egyszeri pénzköltés, és apró összeg ahhoz, ami tíz és százezrek bérének, mégtöbbek nyugdíjának havi fedezetéhez szükséges.
Ígéretek már sokaktól, sokféleképpen elhangzottak. Ennél magasabbra mutatóakat is.
"Szél Bernadettel egy olyan kormány alakulna amiben a korrupció magas szinten zuhanna."
- Ez inkább érződik elfogultságnak. A korrupciótól addig válik el egy párt, amíg a távolság elválasztja.
"Ehhez kapcsoltam azt, hogy én azt gondolom annak idején Dávid Ibolyát , az MDF elnökét elüldözték. Szerintem nem teljesen valós a pere, és én akkor is úgy tartottam hogy jó miniszterelnök vált volna belőle."
- Nem vált volna belőle jó miniszterelnök, lévén, hogy miniszterelnök sem válhatott volna belőle. Egy törpepárt elnöke volt, amely szabályos választásokon, természetes módon hullott ki az országgyűlés padsorából.
Egyébként milyen tulajdonságai alapján kapja tőled ezt a megítélést, lévén, semmiben nem volt alkalma, módja bizonyítani, hiszen egy politikailag súlytalan frakciónak alig érzékelhető jelenlétű elnökeként volt az országgyűlésben, amíg még volt? Vagy abból a szempontból, hogy női politikus, és mivel mindenképp egy nő személye volna kívánatos, az ő neve merül fel, más megemlíthető női képviselő hiányában?
Gyurcsányt, a DK-t és az MSZP-t bőven ki lehetne ebből hagyni. Ezek közül nem tetszene, ha akár egy is szerepelne egy ilyen többkoalíciós kormányban.
Másrészt én a pártpolitika ellen vagyok, sokkal inkább támogatnék szakértői kormányt és közvetlen demokráciát.
Köszönjük 19, hogy a jobbikosok lejáratásában te is részt veszel. Nemhiába terjedt el rólunk, hogy orrba-szájba zsidózunk mindenütt. Főleg, hogy nem ez volt a kérdés.
A kérdésre válaszolva:
Jobboldaliként természetesen nem örülnék neki, és a ,,másik oldalról" úgy látom, hogy Gyurcsány személye az öszödi beszéd után szinte garancia a bukásra. Tehát őt feltétlenül ki kellene hagyni. Amit én el tudnék képzelni, az egy Jobbik-LMP koalíció, bár ez utóbbiból Schiffer volt igazán szimpatikus, valamint a fentebb említett Szél Bernadett(most is az). Miniszterelnöknek pedig Vonát vagy Toroczkait látnám szívesen, én őket tartom amolyan vezető típusnak. A többi posztról pedig fogalmam sincs őszintén szólva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!