Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Magyar nemzeti pólókon miért...

Sansa LannisterStark kérdése:

Magyar nemzeti pólókon miért van angol felirat?

Figyelt kérdés
Egyre többször látom, hogy magyar motívumokkal, magyar politikai szövegekkel ellátott pólókra, pulcsikra angolul írják ki a szöveget. Pl: rakamazi turul, és körülötte: "Hungarian legends" felirat. Ennek mi az értelme? Mekkora képmutatás már? Ki találta ki hogy ez így jó?

2016. jún. 12. 11:47
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Nás Páng, érdemes szétválasztani a toleranciát a mondanivaló tartalmi és formai kifejezésétől. Hogy agy dolgon (amely nem lép túl egy normalitási határon) ki milyen mértékben akad fenn, vagy megy el mellette, az szemlélet, nyitottság, elegancia, vagy éppen ismeret kérdése. Hogy egy mondanivaló kifejezése tartalmaz-e ellentmondást, az egy másik kérdés. A felvetett dolog tartalmaz. Azt gondolom, amiatt, mert a megfogalmazója (viselője) nincs tisztában fogalmakkal. De ez nem annyira jelentős probléma, hogy megálljon tőle az ember. Legfeljebb megállapítja, ismét léptünk egyet lefelé. De fel nem háborodik, meg nem ütközik. És ennyiben egyetértek a kérdezővel.
2016. jún. 12. 15:27
 12/16 anonim ***** válasza:

#11 Nézd, ők valamiért így képzelték el a brand-építést, tőlük kéne megkérdezni, hogy miért pont emellett a név mellett döntöttek.

Lehet, hogy más célcsoportot kívánnak megcélozni. Mondjuk első sorban nem az Ossianos (stb.) arcoknak készülnek ezek, hanem pölö turistáknak, vagy akik egyszerűen meglátják a boltban és jópofának, kifejezőnek tartják ezeket.

Vagy ami még tágabb csoport - ott van az a 10-20-30-as éveiben lévő generáció, akiknek már a hip-hop volt az új rock. És ebbe a kultúrába meg ugye már bőven belefér az, hogy angol felirat van egy ruhán. Sőt, kifejezetten arra törekednek, hogy bizonyos jellegzetességeket megőrizzenek és tovább vigyenek, mint hagomány.

(ugye az oldschool rapperek gyakran hordtak pl. sportmezeket, bézbóz sapkákat).

Ha valaki az identitását ezzel akarja kifejezni, akkor sem feltétlen van ebben ellentmondás. Lehet, hogy az ember tiszteli a magyar kultúrát / magyarságtudatot, de emellett meg a kortárs hiphop, vagy a kortárs divat is ugyanúgy meghatározza.

Szerintem egy fiatal életét sokkal jobban meghatározzák a kortárs dolgok, mint a múlt. Ettől még egyáltalán nem zárja ki a két dolog egymást, sőt lehet, hogy idővel a sorrend is változik.

2016. jún. 12. 16:00
 13/16 anonim ***** válasza:

Azt most hagyjuk, hogy én hordanék-e ilyen cuccokat, de hasonlóan érzem magamat én is.

Azt is kicsit snassznak tartanám, ha csak azért varratnék egy 50 ezres, kipingált bocskait, hogy kihangsúlyozzam, mekkora magyar vagyok. Ha nincsen benne semmi belőlem, akkor az csak egy semmitmondó héj, lehet akármilyen igényes.

Ha már én tervezném rá a minta nagy részét, akkor már teljesen más lenne a helyzet. Akkor tényleg büszkén hordanám.

2016. jún. 12. 16:06
 14/16 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem is arról van szó, hogy kicsit a külföldieknek is szól.

Angolul mindenki ért, (legalábbis ilyen szinten), és ha egy magyar ezekkel a feliratokkal sétál budapesten, jobban felhívja magára a külföldi túristák figyelmét.

A "büszke" magyar a külföldinek is meg akarja mutatni, hogy mire büszke...

Nem kellene ebből nagy dolgot csinálni.

Ráadásul a büszke magyar beszél nyelveket és kommunikál a világgal. Ez is része a kultúrának, nem csak a rovásírás.

2016. jún. 13. 10:08
 15/16 anonim ***** válasza:
Nekem van ilyen és tetszik is:) nem tudom miért lenne képmutatás,ha más népek csinálják az remek...ha magyarok akkor rögtön "magyarkodik" .Nem tudom mennyivel jobb angol,francia vagy német focimezben magyarként felvenni szerintem sokkal inkább ....hát nem írom le ..:D egyébként más itthonról és más ha ott élsz közöttük. A 2. Verziónál már egyre kevesebb szimpátiát érzel majd irántuk.
2022. jún. 11. 13:05
 16/16 anonim ***** válasza:
Ja most láttam hogy beírtad a keresés közé a" szélsőjobbot " gratulálok megmutatja hogy egy igazi hülye vagy...
2022. jún. 11. 13:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!