Magyar nemzeti pólókon miért van angol felirat?
Az a márka egy röhej.
Főleg az, amin két öklét mutatja egy magyar férfi, amiken tetoválás van.
Ebben a szerelésben nem magyarnak, hanem kelet európai cigánynak nézik a viselőt...
Ez egy márkanév, valaminek el kellett nevezni. Ha meg az lenne a neve, hogy Magyar Legendák, akkor meg sokaknak az szúrná a nevét. Nyilván azon kívül, hogy patriotizmus meg minden, művészetileg és divatügyileg olyan irányzatokat követnek, amikbe jól beleillik ez a név és arculat.
Nem tudom, van pár jó dizájnjuk, nem erőltetik minden cucukon a suttyóságot (mint ez a tetkós öklű szurkoló), többnyire túlzott politikai töltetük sincs.
Pár ruhájuk szuvenírként is simán elmegy, pl.:
Tehát szerintem a kettő nem zárja ki egymást. Olyan világban élünk, ahol modnjuk keveredik a patriotizmus a hiphoppal, a metállal a divaton keresztül. Miért baj az, hogy mindegyikből próbálnak jellemzőket kiragadni?
"Mutatni a külvilágnak? Akkor akik ezt hordják, azok csak angol ajkú területeken fordulnak meg? Már bocs, de Magyarországon hol van angol ajkú település???"
Ha te ennyit nem bírsz megérteni angolul, hogy "Hungarian Legends", az csak téged minősít.
Ez is egy nézőpont, de itt stílusjegyekről van szó. Olyan, mintha kikötnénk, hogy egy punk csak fekete ruhákat hordhat.
Értem az iróniát a dologban, de attól még semmi valós ellentmondás nincs a dologban.
Meg a stílusjegyektől elvonatkoztatva sem mindenkinek ugyanolyan a felfogása. Van, aki legszívesebben vasvillával üldözné a globalizációt és a nemzetközi szavakat, másnak pedig ez bőven belefér. Így kimondva látszik, hogy az előbbire is simán lehetne azt mondani, hogy képmutatás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!