Mit lehetne tenni az ellen, hogy egy szavazat se vesszen kárba?
"Erre a megoldásra én is gondoltam már, de valahogy össze kellene hangolni az egyéni választókerületek eredményeivel, mert azokra is szükség van."
szerintem nincs rájuk szükség. pont az van, torzítják az eredményt. most gondold el, egy 59% támogatottságú párt tejhatalmat kap. ez szerintem akkor sincs rendben, ha az én pártom az.
"szerintem nincs rájuk szükség"
- Rossz a rendszer, ha torzítják az eredményt, de igenis szükség van rájuk. Másképp hogy volna esélye egy független jelöltnek? Vagy egy egyébként nem túl népszerű párt nagyon is népszerű politikusának, amelyre sokszor van példa? (még ha utóbbi listán bekerülhet, de ez nem mindig járható)
De egyébként is a gond a pusztán listán választással, hogy személytelen, és nem tudod, hogy KIre szavazol. (én pl. másra szavaztam, listán és egyéniben)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!