Friss hír egy hírportálról: "Orbán kezdi megszeretni a gyerekek után járó szavazat ötletét. " Vélemények?
"Készül a cigány hatalomátvétel..."
hűűha
a cigányok közül alig mennek el választani
a véleményvezér blog kiszámolta, hogy még ha egy csomóan el is mennének közülük szavazni,akkor sem ők döntenék el a végeredményt! (kb. 3-4%-al befolyásolná)
(gondolom ez a válasz is 0%-on lesz)
Annyira meg vagyok lepve, hogy le kellett ülnöm egy székre.
Akik meg _ismét_ cigányoznak, azoknak üzenem, kétbites droidból fejlesszék már magukat négybitessé...
Szerintem teljesen képtelen ez az ötlet, legvadabb álmaimban sem hittem volna hogy ilyent kitalálnak.
A gyerek helyett a szülő szavaz. Miért? A gyereknek van szavazati joga, de nem élhet vele? hmm..
Tehát nincs szabad véleménynyilvánítási joga, sérülnek alkotmányos jogai.
Aki választási joggal rendelkezik, az választható is elvileg.
Jelenlegi alkotmány:
"XII.fej. 70. § (1) A Magyar Köztársaság területén lakóhellyel rendelkező minden nagykorú magyar állampolgárt megillet az a jog, hogy az országgyűlési képviselők választásán választó és választható legyen, valamint országos népszavazásban és népi kezdeményezésben részt vegyen."
Nem vagyok jogász de nekem sántít.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!