A Jobbik hogy akar harcolni a Fidesz ellen és megszabadítani az országot tőle, ha ő maga is az "elfideszesedés" útján van?
De te nem erről beszéltél molotov, hanem hogy kilép a Jobbikból, és alapít egy új pártot. Erre írtam, hogy nem akar Novák Előd kilépni, a mandátumát visszaadja, de nem lép ki.
"Pont úgy, ahogy írod, kérdező. A Fideszt saját fegyvereivel fogja legyőzni. Se a Fidesz, se a Jobbik nem az a párt, amelyiknek mutatja magát. A Fidesz egy teljesen elvek nélküli kozmopolita, liberálbolsevik párt. A Jobbik szélsőjobboldali, nemzeti radikális. De mindketten mérsékelt jobboldali néppártnak mutatják magukat, hogy a könnyen megtéveszthető, felületes ismeretekkel rendelkező választók rájuk szavazzanak. Csak míg a Fideszt a hatalom érdekli, addig a Jobbik számára a hatalom csak eszköz az ország jobbítására, a gazdasági, demográfiai katasztrófák elkerülésére."
Amikor először foglalkoztam a Jobbikkal, én is elhittem ezt a mesét, aztán rájöttem, hogy nem így működik a Jobbik, bárcsak így működne. Vona gyűjti maga köré az oligarchákat, a nyugati szövetségeseket, tudatosan építi le a Jobbik rendszerváltó arculatát csak azért, mert kormányozni akar, hogy a haveroknak jusson pénz.
Milyen elfideszesedés? Azért mert Vona Gábor olyanokkal akar dolgozni akik már bizonyítottak (lásd Janiczak Dávid) az már azt jelenti hogy fidesz válik belőle? Azé mert valaki kitalált valamit a többi meg tovább adja még nem lesz igaz. Ha meg tudni akarod hogy milyen a jobbik csak látogass el Ózdra ahol 2014-től jobbikos polgármester van. Vsgy estleg nézd meg a Facebook-ját hogy mennyi (igaz kis) fejlesztés van abban a városban. És nézd meg salgótarjánt ahol győzött az mszp! 1,5 - 2 óránként járó buszok amire talán felférsz, méteres nagyságú kátyúk az utakon egyre több bűncselekmény, egyre kevesebb a munka stb.
Úgyhogy szerintem nézzük pozitívan azt hogy a jobbik alelnökségében vannak olyan emberek is akik már bizonyítottak. Pl az imént említett Janiczak Dávid
De még egyet megsúgok mindenkinek: Ebben az országban soha nem fog a jobbik nyerni és ezt jobbikosként mondom
2 ok miatt:
-Annyi normális ember ebben az országban kevés van. Számuk 1 millióra tehető.
- A fidesz úgyis bármit megtenne hogy nyerjen, úgyhogy addig fognak uralkodni amíg csak akarnak
18 éve nincs rendes politizálás Magyarországon sajnos. Akkor kerültek ezek a pon. drók először hatalom közelébe, bemutatkoztak rendesen akkor is a felcsúti cigány törpe, meg a Jóska bácsi és Ibi néni. Szégyenletes volt...
Aztán 6 éve teljhatalom...
Csináltak egy maffiát ami uralkodik...
Csúnya végük lesz az biztos, dicstelenül.
Ugyanazt művelik mint Ceausescu csinálta.
Már elkezdték lebontani az országot is.
amúgy meg gigantikus hatalommániások, monumentális bontások-"építkezések" pénzmosások.
Szerinted meddig lehet ezt bűntetlenül csinálni ezt ezeknek a tet. veseknek? Meddig dugja homokba a fejét a Nép.
Az a 10-20 % akik rájuk szavazott, meg szavazna azt hagyjuk.
Kétharmad? Jó vicc...
Szaddám Husszeinra is 99% szavazott 2002-ben, ja persze majd el is hiszem.
Diktatúra van, semmi szava jelenleg az ellenzéknek (beleértve a jobbikot is amúgy) kvázi nem hagyják hogy képviseljék a rájuk szavazottakat...
Ezeknek egyébként ha 3-an szavaznának rájuk is kétharmaduk lenne. Totalitárius a rendszer és velejéig rohadt korrupt, csirkefogó sz ar kormány...
Kit képviselnek ezek mit gondoltok?
Egyébként most meg lehet mondani, mint anno a "mindíg okos jobb oldali" agresszív hülyék, hogy "összenő ami összetartozik", meg hát ezért lett annak idején külön a jobbik a fidesztől, mint ahogy az MSZP esetén károgtak a DK miatt...
A jobbik politikájában ennyi volt, már így is többet elértek mint a MIÉP valaha, az MNSZ-ről, meg arról a "világuralmista" f* szságról már ne is beszéljünk.
Baloldali szociáldemokrata liberálisnak vallom magam.
De a mostani kormányzat helyett ami rákosista elég láthatóan, még az Antallék is imádnivalóak voltak a Jeszenszkyvel meg a többiekkel.
Itt először a DEMOKRÁCIÁT KELL VISSZAÁLLÍTANI, nagyjából egy év ideiglenes kormánnyal mondjuk, és a DEMOKRATIKUS INTÉZMÉNY ÉS JOGRENDSZERT, akkor van értelme félidőben legközelebbi választásról elmélkedni.
...és biztos hogy lesz olyan ezeknél? Át is húzhatják egy tolvonással.
Lehet látni amikor 2010-ben még este 11 után is szavaztak még! Az milyen volt mi?
Amúgy Gyurcsány Feri egy Angyaltündér az orbánhoz képest.
Csak nézd meg amikor a családjáról beszél például!
Ezzel szemben a viktorka csak pöffeszkedik... nulla szociális érzékenység, csak az "én vagyok én, te ki vagy?"
Ronda vége lesz higgyétek el nekem...
Fenntartva a tévedés jogát, az alábbiakat gondolom:
A kérdésedből azt szűröm le, hogy számodra jobboldali politika egyenlő fidesz. Szerintem nincs erről szó. Biztos vannak átfedések, hiszen valamilyen gondolati mezsgye alapján elkülöníthető az ún. "jobb"- és"bal" oldali politika. Bár a fideszesek ezen "logika" mentén vonják egy kalap alá az összes bal és balközép pártot, de ez nem több egy demagóg baromságnál szerintem.
Az, hogy a jobbik néppártosodni akar, az egyetlen esélye a fennmaradásra, sőt, az erősödésre. Az emberek túlnyomó többsége nem vevő a hőzöngésre, a radikalizmusra. Akinek a baloldali politika nem jön be (vagy azért, mert nem ért vele egyet, vagy azért, mert miért ne, hiszen elmúltnyócév, stb.), de a fidesszel is tele a töke (okkal), annak fel kell mutatni valami alternatívát. Ez az alternatíva akár a jobbik is lehet. Magamat nem tudom hova sorolni. Jellemzően baloldalinak tartom magam, de sok jobbikos gondolattal értettem már egyet amellett, hogy azért egyelőre igen komoly fenntartással kezelek mindent, ami hozzájuk kapcsolható. Pont a radikális dolgaik miatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!