Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Korábban még kb ezelőtt 10-12...

Árokpart kérdése:

Korábban még kb ezelőtt 10-12 éve is a társadalmunk sokkal " úgymond vagányabb volt" Mire vezethető vissza ez az elpuhulás?

Figyelt kérdés
Tegnap egy 58 éves férfi légpuskájával lelőtt egy védett baglyot légpuskájával mert állítólag zavarta a hangja éjszakánként. Előállították, gyanúsítottként kihallgatták a puskát mint tárgyi bizonyítékot elkobozták. Rendben is van ez a jogos eljárásmenet, meg én is elítélem a tettét mert szólhatott volna állatvédőknek, erdészetnek stb és elvitték volna élve a baglyot egy másik fészekbe. Természetesen kapja is meg érte a bűntetését. Viszont a társadalmunk egésze szinte már minden fegyvernek látszó dolgot maximálisan kriminalizál a média meg főleg. Egy légpuskával kapcsolatos hírt is szinte úgy tálal a média mintha valami veszedelmes cselekményt követtek volna el fegyverrel. Korábban azért ez nem volt ennyire így. Különösen úgy veszem észre, mintha a Fidesz kormányra kerülése óta még a fegyverekkel kapcsolatos esetleg pozitív szemléletet is démonizálják. Nem újdonság ez, mert éles fegyvert Magyarországon civil ember az elmúlt 26 évben és előtte sem tarthatott és ugyanúgy jogilag bűntették. Engedélyt sem volt könnyebb korábban szerezni rá mint most, viszont szemlélet tekintetében ha a 90-es évek végén vagy még ezelőtt 10 éve volt valakinek egy kispuskája otthon (hasonló hír is volt 2 napja az origon) szóval a gyakorlatban az emberek szemléletében nem számított akkora bűnnek. Jogilag mindig is bűntetést vont persze maga után, de valamiképpen férfiasabban álltak az emberek a fegyverekhez. Mi vitte el ilyen elpuhulós irányba vajon a társadalmunkat?
2016. jún. 6. 12:58
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:
Kispuska otthon egy kies, garantáltan ember lakta nélküli területen, esetleg homokbányában célba lőni, saját műhelyben maximális körültekintéssel üvegre lőni stb. Ha lenne kispuskám (mielőtt rám rontanának, sajnos anyagilag meg sem engedhetném magamnak) kb. erre használnám mint egy légpuskát.Légpuskám sincsen sajnos. Egy 1832-es működésképtelen, átalakított 9mm-es Lefoucheux 9mm -es pinfire múzeális revolverem van 6 szögletű csövű, meg talán most tudok majd venni ha úgy jön össze a pénzem egy riasztóvá átalakított FÉG Parabellum pisztolyt. Régóta gyűjtöttem rá, mert nagyon szép darab csak a Keserű Műveknél várni kell mert most viszonylag lassabban selejteznek ki a rendőrségtől ezeket a darabokat. A Steiner KFT-nél ott van folyamatosan de ott nagyon drága. Nem kötekedésből, meg nem is a bácsit pártolva írtam ki a kérdést és egyáltalán nem tartom vagánynak ha valaki védett állatot, sőt egyáltalán állatot ölni, csak mint szemlélet terén let kissé túlságosan parás ez a társadalom szerintem. Minden kedves fórumtársnak további nagyon kellemes napot.
2016. jún. 6. 13:48
 12/15 anonim ***** válasza:
77%

Én se értem, mire ez a mostani nagy homokosság.

Nagyapám még simán szanaszéjjel üthette nagyanyámat, miután hazadülöngélt a korcsmábú megittasodva... ma meg? Nem ütheted széjjel, akit akarsz! Tisztára homokos lett a közgondolkodás...

2016. jún. 6. 13:54
 13/15 anonim ***** válasza:
0%
Ez nem férfiasság kérdése, ha valakinek akkor a nőknek még inkább szüksége lehet fegyverre. Hogy 2010 óta mi változott, azt nem követtem, de mondjuk nem lepne meg ha ebben is tovább korlátozták volna az emberek szabadságát, nagyon fosnak a népharagtól...
2016. jún. 6. 15:01
 14/15 anonim ***** válasza:
0%

Nagyon sok a liberalista és a jogvédő mostanában, régen kevesebb volt! Minden egyes "erőszakosabb" dologra ugranak, szerintük már a hobbi vadászat is csunya dolog, szeressünk mindenkit, csak sajnos a világ nem így működik...

Ha egy macska ölte volna meg a baglyot, akkor megölték volna a macskát is, mert bűnös? :D

2016. jún. 6. 15:45
 15/15 anonim ***** válasza:
Ez nem "vagányság" amit írtál.
2016. jún. 6. 20:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!