Mikor vezetik be Magyarországon az alapjövedelmet?
itt van egy alap terv az alapjövedelemről:
De szerintem 50 ezer kevés, az csak arra jó, hogy tényleg éhen ne halj. Magyarországon egy átlag embernek minimum 100-150 ezer lenne szüksége, amiből megtud élni egyedül.
Na arra várhatsz...
Addigra a fél ország felfordul.Pont ez itt a lényeg hogy az alapjövedelem megteremtéséhez szükséges jelenleg (is) rendelkezésre álló költségvetési forrásokból lényegesen egyszerűbb lenne kigazdálkodni illetve átcsoportosítani az erre a célra (amúgy is)rendelkezésre álló összegeket, mint mondjuk "nyugati" eu színvonalra felzárkóztatni a magyar béreket.
"Akár azt is megtehetnék hogy csökkentésk az SZJA-t.Akarat kérdése az egész. (Ez is)a kormányon múlik . Érdemben a kettő között nincs össze függés .(Részben persze van :-) )"
Olyan jó ez az ovi, amikor azt hiszik az emberek, hogy az állam sz..rja a pénzt. Persze, csökkenthetik az SZJA-t, csak ugye ami abból bejött azt költötték eddig valamire, tehát azt is kilőjük vele. Ingyenes oktatás? Ingyenes egészségügy? Nyugdíj? Melyik nem kell? Nézz szét a költségvetésben, aztán húzogathatod ki a tételeket.
"az alapjövedelem megteremtéséhez szükséges jelenleg (is) rendelkezésre álló költségvetési forrásokból lényegesen egyszerűbb lenne kigazdálkodni illetve átcsoportosítani az erre a célra (amúgy is)rendelkezésre álló összegeket,"
Igen, cserébe elvennénk minden szociális juttatást mindenkitől. Amivel azok járnának jobban, akik eddig nem kaptak ilyen juttatásokat és azok szívnák meg akik igen, mert az alapjövedelem összege lényegesen kevesebb lenne. Tehát jól járnának a gazdagok (mint én) és a szegények megszívnák. Ez nekem tök okés, de az ország szempontjából nézve egy baromság.
"Persze, csökkenthetik az SZJA-t, csak ugye ami abból bejött azt költötték eddig valamire, tehát azt is kilőjük vele. Ingyenes oktatás? Ingyenes egészségügy? Nyugdíj? Melyik nem kell? Nézz szét a költségvetésben, aztán húzogathatod ki a tételeket."
A korrupciót, a lopást kihagytad, pedig az a legnagyobb tétel a költségvetésben. Na, az nem kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!