Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mitől lettél szélsőjobboldali?

Mitől lettél szélsőjobboldali?

Figyelt kérdés

Aki kurucinfós értelemben véve szélsőjobboldali, de korábban nem volt az, azt mi indította el ezen az úton?

Meggyőztek titeket? Megváltozott valami miatt az értékrendetek, gondolkodásmódotok? Csalódtál az addigi irányultságodban?

(Az olyan válaszokat ha lehet mellőzzétek, hogy mindig az voltam vagy elkezdtem gondolkozni. Olyanokra vagyok kíváncsi, akiknek az életében volt egy pillanat, ami ebbe az irányba terelte.)

2016. jún. 4. 15:08
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
92%
Őszintén szólva nem tudom megmondani, mitől. De már fiatal koromban is szimpatizáltam pl. a "náci" Németországgal és Hitlerrel. Szerettem horogkeresztet rajzolgatni. Úgyhogy valószínűleg mindig is volt bennem ilyen hajlam. Tetszett a szélsőjobboldalban a nagyság, a szélsőséges igazságosság, erkölcsösség, becsületesség, hűség, hazaszeretet. Persze aki nem szélsőjobbos, az nyilván máshogy látja ezt az oldalt. Aztán jött a kuruc és más források, és megtudtam, hogy rengeteg híres ember besorolható egy bizonyos társadalmi csoportba, amiről addig nem is tudtam, és ez és sok más infó (pl. Tanácsköztársaság korának mélyebb ismerete, a FED vagy a világválság története, stb. stb.) még nagyobb lendületet adott.
2016. jún. 4. 19:00
 12/25 anonim ***** válasza:
18%
Ha te a kurucról szerzed az infót a FED vagy a világválság témakörökben, az legfeljebb a teljes elmeroggyantság irányába fog lendületet adni.
2016. jún. 4. 19:12
 13/25 anonim ***** válasza:
94%

Én nem vagyok szélsőjobboldali, hanem magyar nacionalista és konzervatív ember. Mások titulálnak szélsőjobbosnak.

Én nem akarok mást mint független, erős, modern de múltjára, nyelvére, kultúrájára büszke Magyarországot.

Nem olyan nagy dolog ez.

Nem vagyok vevő arra a fajta liberalizmusra, ami mindent régi értéket elvet, tagadja a nemzetet a hitet (mondom ezt ateistaként) akiknek semmi sem szent, csak az idegen szép, csak az aberráció tolerálható.

Nem tudom azt a nézetet elfogadni, hogy a magyarság hazánkban csak egy a sokféle nép között, afféle szubkultúra. Több mint 1100 éve létezik ez az ország, sok vérbe került, hogy így lehessen. Nekünk is kötelességünk megőrizni.

Aki ebben szívvel - lélekkel partner tud lenni - származásától, vallásától függetlenül - azt én minden további nélkül elfogadom.

Minden kultúrát, népet tisztelek, éljen bárhol a világon. Látogasson el hozzánk, mint turista, a kapunk nyitva áll.

De ez itt Magyarország és az a magyaroké.

Engem erre neveltek a szüleim, erre tanítottak a történelemkönyvek, '56 - os öregek elbeszélései, a régi '48 - as vagy kuruc dalok, az Petőfi versei, Kodolányi regényei, Wass Albert vagy Szabó Dezső írásai.

A Kurucinfót meg az idejét nem tudom mikor olvastam utoljára.

2016. jún. 4. 19:34
 14/25 anonim ***** válasza:
4%

A szélsőjobboldalon erkölcsösség, meg becsületesség. :D

Kérlek mesélj még.

2016. jún. 4. 19:37
 15/25 anonim ***** válasza:
43%

a konzervatív ugyan olyan károsak mint a vadliberalizmusé. Ne kergessétek magatokat abba a hitbe hogy különbek vagytok. A helyes út valahol középen van.

Amúgy az ilyen magyarkodó kommentekről mindig egy Mikszáth idézet jut eszembe: A magyar ember hátán szántani is lehet, ha nemzetiszínű az eke.

2016. jún. 4. 19:48
 16/25 anonim ***** válasza:
18%

Konkrétan a FED és a 29-es világválság témakörben elég elolvasni a wikipédia cikket, hogy szélsőjobboldali nézet alakuljon ki az emberben. Amúgy is szinte mindenben igaza szokott lenni a szélsőjobbnak. Nem azt írtam, hogy a kurucról vettem minden infót, de felnyitották a szemem ezek a "rasszista" források. Írtam, hogy nyilván mások, a "demokraták" nem látják benne az erkölcsösséget, becsületességet, stb. Ami persze az ellenkezőjét bizonyítja. Amit egy kisebbség- és migránssimogató, nácizó liberális demokrata (pl. Gyurcsány) gondol, annak mindig az ellenkezője az igaz. Na bennük aztán nincs sok erkölcsösség.

Kérdező, találó, amit írtál, hogy "elkezdtem gondolkodni". Aki nem szélsőjobbos, az egy álomvilágban éli le az életét.

2016. jún. 4. 20:55
 17/25 anonim ***** válasza:
Én nem nagyon szoktam olvasgatni ilyeneket, de ha baller prollerkák szerint "szélsőjobboldali" lennék pl. mert nem azt az ökörségek hadát fújom mint ők akkor legyen! :)
2016. jún. 4. 22:15
 18/25 anonim ***** válasza:

1#

Ha valaki megbukott érettségin, az átlag libsinél jobban teljesített, aki kilencedik osztályban bukik ki.

2016. jún. 5. 09:41
 19/25 anonim ***** válasza:
45%
Az átlag szélsőjobber persze már harmadikban kibukik, amennyi eszméletlen ökörséget össze tudnak hordani.
2016. jún. 5. 10:31
 20/25 anonim ***** válasza:
100%

" Az átlag szélsőjobber persze már harmadikban kibukik, amennyi eszméletlen ökörséget össze tudnak hordani."

Akkor még mindig tovább juthattak mint a hozzád hasonló prolik. :)

2016. jún. 5. 15:49
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!